Boeren verzamelen zich voor de reis van Beverwijk naar Haarlem
NOS Nieuws

Boeren onder politiebegeleiding naar provinciehuis Haarlem voor protest

In de gemeente Velsen zijn boeren onder politiebegeleiding de weg op gegaan om te protesteren. Tientallen trekkers zijn via de Velsertunnel op de A22 bij het provinciehuis in Haarlem aangekomen waar ze een pamflet met eisen hebben overhandigd aan gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

De politie was aanwezig om de hele stoet van Beverwijk naar Haarlem te begeleiden, zodat het verkeer geen hinder ondervond van de trekkers.

De regionale zender NH, die live bij het protest aanwezig was, schat dat er zo'n 150 trekkers onderweg waren. De boeren protesteren tegen de nieuwe Europese regels, onder meer over het uitrijden van mest.

Boerenacties

Begin van deze maand gingen de Nederlandse boeren, net als hun buitenlandse collega's in Frankrijk en Duitsland, de weg op om te protesteren. Die acties liepen verscheidenen keren uit de hand, zo dumpten de boeren puin en mest op de wegen, werd er brand gesticht en werden snelwegen geblokkeerd.

De politie deed twee aanhoudingen en liet vandaag weten een 43-jarige man uit Renswoude te hebben aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet milieubeheer. Een grote groep demonstranten stortte vrijdag 2 februari een grote hoeveelheid mest voor het toegangshek van het provinciehuis in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl