Door het ongeluk raakte de trein zwaar beschadigd
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Trein botst op carnavalswagen in Berghem: machinist gewond

In het Brabantse Berghem is gisteravond laat een trein op een carnavalswagen gebotst. De machinist raakte daarbij gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op een beveiligde spoorwegovergang bij de Zevenbergseweg. De machinist is naar het ziekenhuis gebracht. De carnavalsvierders kwamen met de schrik vrij, meldt Omroep Brabant. In de trein zaten zo'n honderd passagiers, voor wie vervangend vervoer is geregeld.

Botsing carnavalswagen en trein bij Berghem

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet onderzoek en ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is ingeschakeld.

Tot 12.00 uur geen treinen

Vanwege de aanrijding is het treinverkeer tussen Oss en Wijchen tot 12.00 uur gestremd, meldt NS. Er zijn vervangende bussen ingezet.

Gisteravond was de verwachting nog dat de treinen er rond 04.00 uur 's nachts weer zouden rijden, maar de herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.

Volgens ProRail raakte de overweginstallatie zwaar beschadigd. "Reparatie daarvan moest vannacht op zich laten wachten in verband met onderzoek van de ILT en de OVV", meldt de spoorbeheerder. Zodra dit onderzoek voorbij is, kunnen de brokstukken van het spoor gehaald worden. "Daarna kan de aannemer een plan maken voor reparatie van de overweg."

  • SQ Vision
    Brokstukken van de wagen lagen bij de overweg...
  • SQ Vision
    ...en verspreid over het spoor
  • SQ Vision

Advertentie via Ster.nl