NOS Nieuws

Man overleden na ongeluk met carnavalswagen in Duitsland

In Duitsland is een 20-jarige man bij een carnavalsoptocht onder een praalwagen terechtgekomen. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, melden Duitse media.

Het ongeluk gebeurde vanmiddag in Sankt Goarshausen, zo'n 95 kilometer ten westen van Frankfurt. De optocht zou op dat moment al zijn afgelopen.

Tegen Duitse media zei de burgemeester dat het slachtoffer probeerde om in de wagen te stappen, maar vervolgens tussen de dubbele wielen belandde op het moment dat het voertuig wegreed.

Einde niet afgelast

Volgens de burgemeester was het na het ongeluk eerst de bedoeling dat het einde van het carnavalsfeest zou worden afgelast, zodat feestvierders de reddingswerkers niet zouden hinderen. Daarna is toch besloten om de afsluiting door te laten gaan, maar wel in afgeslankte vorm.

De burgemeester heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van het slachtoffer. Ook sprak hij zijn dank uit aan de hulpdiensten.

Volgens de brandweer was er niets mis met de praalwagen die betrokken was bij het dodelijke ongeluk. Ook de apk van het voertuig was in orde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl