Usher tijdens de halftimeshow
NOS Nieuws

Usher brengt stadion in vervoering tijdens halftimeshow Super Bowl

R&B-ster Usher heeft het Allegiant Stadium in Las Vegas op zijn grondvesten doen schudden in de halftimeshow van de Super Bowl. In de rust van de American Footballfinale tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers werd hij vergezeld door een aantal surprise-acts. "Ik hou van jullie", riep de zanger het publiek toe.

Het stond 10-3 in het voordeel van het team uit San Francisco toen Usher het stadion in kwam onder leiding van een fanfareband. De R&B-legende trok een blik aan dansers, steltlopers, acrobaten en paaldansers open om de 60.000 man publiek te entertainen.

Kijk hier zelf:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Usher begon zijn kwartier durende show met bekende hits als Caught Up, U Don't Have to Call, Superstar en Love in the Club. Tussen het zingen en dansen door veranderde Usher regelmatig van outfit.

Direct daarna was het tijd voor het eerste gastoptreden van de avond. Zangeres Alicia Keys zat achter een felrode piano om If I Ain't Got You ten gehore te brengen. Dat lied liep naadloos over in My Boo dat ze samen met Usher zong.

De energieke show vervolgde met een optreden van gitaarspeler H.E.R. en als afsluiter maakten rappers Will.i.am, Lil Jon en Ludacris hun opwachting. Zij ondersteunden Usher met een van zijn grootste hits: Yeah.

R&B-zanger Usher heeft ruim 80 miljoen platen verkocht sinds zijn carrière begon in 1994. Hij heeft acht Grammy's op zijn naam staan.

Artiesten in stadion

In het stadion zaten ook tal van artiesten te kijken naar de het hoogtepunt van het American Footballseizoen. De meeste aandacht ging uit naar zangeres Taylor Swift die een relatie heeft met Chiefs-speler Travis Kelce. Verder kon de oplettende kijker Paul McCartney en Lady Gaga zien zitten tussen het publiek.

De Chiefs trokken uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg van coach Andy Reid rekende in Las Vegas in een spannende finale na verlenging met 25-22 af met de 49ers.

De halftimeshow is een van de best bekeken muziekspektakels van het jaar in de Verenigde Staten. Eerder stonden grootheden als Michael Jackson, The Weeknd, Jennifer Lopez, Shakira, Snoop Dogg en Dr Dre al op het podium.

Nieuw album Beyoncé

Wie ook aanwezig was, was Beyoncé met haar echtgenoot Jay-Z en de rest van haar gezin. De zangeres kondigde in een Super Bowl-reclame van internetprovider Verizon haar langverwachte nieuwe album aan, het vervolg op haar Grammy-winnende Renaissance.

In de reclame probeert ze samen met acteur Tony Hale (Veep, Arrested Development) het internet uit te laten vallen door zich onder meer als Barbie te verkleden, mee te doen met de presidentsverkiezingen en in de ruimte op te treden.

"Oké, ze zijn er klaar voor. Kom maar met die nieuwe muziek", besluit ze. Daarop bracht ze twee nummers van haar nieuwe plaat uit: Texas Hold 'Em en 16 Carriages. De rest van het album volgt op 29 maart.

De Nederlandse dj Tiësto zou eigenlijk ook optreden bij de Super Bowl, maar hij had dat vorige week afgezegd vanwege een familiesituatie. Tiësto zou voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de pauzes in het stadion optreden.

Een deel van zijn sets zou te zien zijn in de televisieregistratie van het duel. Het was voor het eerst dat de National Football League (NFL) ervoor koos tijdens de finale een dj te laten draaien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl