FC Barcelona treurt

Opnieuw puntenverlies voor Barcelona tegen Granada, Depay verliest met Atlético

Granada heeft zich opnieuw de angstgegner van FC Barcelona getoond. De nummer negentien van La Liga hield de nummer drie in Barcelona op 3-3. Frenkie de Jong deed de hele wedstrijd mee.

Atlético Madrid verspeelde opnieuw punten in een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Diego Simeone verloor met 1-0 bij het laaggeklasseerde Sevilla. De nummer vier van Spanje wist slechts vier punten te pakken in de laatste zeven uitduels en won alleen van, uitgerekend, Granada.

Memphis Depay viel in de rust in bij Atlético. Hij kreeg nog twee grote mogelijkheden om te scoren, maar de bal ging beide keren vanuit kansrijke positie naast. Sevilla-verdediger Christian Romero tekende na een kwartier met een kopbal voor de enige treffer.

Tien punten

Barcelona ziet dat de achterstand op koploper Real Madrid, dat gisteren thuis met 4-0 won van nummer twee Girona, dit weekend is opgelopen tot tien punten. Atlético blijft vierde.

Stand La Liga

Granada had in de vorige vier duels met Barça driemaal een punt gepakt en één keer zelfs drie punten. Een nieuwe stunt leek ver weg toen Lamine Yamal na een kwartier de 1-0 maakte.

Maar kort na een enorme kans voor Robert Lewandowski zorgde Ricard Sánchez uit het het niets voor 1-1 en na een uur liet Facundo Pellistri de 1-2 aantekenen.

Lewandowski maakte drie minuten later gelijk, maar de bezoekers konden weer drie minuten later opnieuw juichen na een treffer van Ignasi Miquel.

Yamal krulde in de 81ste minuut fraai de 3-3 binnen, waarna Granada nog twee flinke kansen kreeg.