Theo Hernandez viert de 1-0 tegen Napoli
NOS Voetbal

AC Milan steviger in top drie na winst op Napoli, Nederlanders trefzeker in Serie A

AC Milan heeft, zonder de geschorste Tijjani Reijnders, met 1-0 gewonnen van Napoli. Door die overwinning staat de club uit Milaan steviger op de derde plek.

Milan kwam er aanvankelijk niet aan te pas tegen het fel gestarte Napoli. Maar Theo Hernández maakte voor rust de 1-0 na een prachtige voorzet van Rafael Leão en dat bleek voldoende voor de winst.

Napoli had ook na de pauze het meeste balbezit, maar met slechts twee schoten op doel was het amper gevaarlijk. Bijna werd het nog 1-1 toen Stefan Simic op de eigen paal schoot.

Napoli blijft door de nederlaag op de negende plek staan.

Nederlanders in actie

Bij Bologna, dat met 4-0 won van Lecce, speelden de Nederlanders een belangrijke rol. Sam Beukema maakte de openingstreffer en Joshua Zirkzee had een basisplaats. De in Veenendaal geboren Oussama El Azzouzi viel in, net als ex-AZ-speler Jens Odgaard die de vierde treffer maakte.

Beukema en Zirkzee vieren samen de 1-0

Bij Atalanta was Teun Koopmeiners belangrijk met een doelpunt, Atalanta won met 1-4 bij Genua, Marten de Roon had net als Koopmeiners een basisplaats. Hans Hateboer mocht kort voor tijd nog invallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl