Wekdienst 11/2
NOS Nieuws

Wekdienst 11/2: Carnavalsoptochten in het zuiden • Duitse Bondsdagverkiezingen van 2021 opnieuw

Goedemorgen!

Eerst het weer: vanmorgen valt in de noordelijke helft nog enige tijd lichte regen. Vanuit het zuiden wordt het geleidelijk droger en breekt soms de zon door. Helemaal droog is het niet, want 's middags zijn er ook weer enkele buitjes. Het wordt gemiddeld 10 graden bij een matige zuidwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is in het zuiden de eerste van drie carnavalsdagen. Op verschillende plekken zijn er grote optochten, van Heerlen tot 's Heerenhoek in Zeeland. In meerdere steden, zoals Maastricht en Breda, zijn maatregelen genomen tegen de verwachte drukte.
  • In Berlijn worden de Bondsdagverkiezingen van 2021 gedeeltelijk opnieuw gehouden. De verkiezingen verliepen op sommige plekken chaotisch, onder meer omdat er een marathon in de stad was en er ook lokale verkiezingen waren. In 455 van de 2256 kiesdistricten moet de stembusgang opnieuw.
  • De shorttrackers rijden op de slotdag van de wereldbekerwedstrijd in Dresden. Zowel bij de mannen als de vrouwen worden een tweede 1000 meter, een 500 meter en de aflossingsfinales gereden. De wedstrijden beginnen vanaf 13.30 uur en zijn live te zien op NPO 1 en de NOS app.
  • In de Eredivisie gaat Ajax op bezoek bij sc Heerenveen, een duel dat om 14.30 uur begint. Koploper PSV speelt een uitwedstrijd tegen FC Volendam (16.45 uur) terwijl om 20.00 uur de Rotterdamse derby begint tussen Feyenoord en Sparta. Alle wedstrijden zijn te volgen in het liveblog op NOS Sport.
  • Het WK zwemmen langebaan begint in Doha, Qatar. Het evenement is tot en met zondag 18 februari te zien bij de NOS: online en in de sportjournaals op NPO 1 en NPO 2.

Wat heb je gemist?

Hanneke de Jonge is uitgeroepen tot nieuwe stem van NOS Met het Oog op Morgen. De journalist en voice-over volgt Hans Hogendoorn op, die na 48 jaar afzwaait. De Jonge gaat de bekende begintune inspreken, net als jingles voor het programma.

De afgelopen vijf weken kon iedereen zich opgeven om de nieuwe stem te worden. De Jonge is gekozen uit bijna 7200 inzendingen. Gisterenavond werd via een livestream bekend gemaakt dat zij de winnaar is.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het was een raadsel in Den Bosch wie dat bord speciaal voor Randstedelingen had opgehangen. De tekst luidt: "Randstedelingen opgelet! Neem carnaval serieus. Neem mauwende Oeteldonkers niet te serieus. HET IS FRIET!!!"

Gisteren om 11.11 uur maakte Jasper Schilder bekend dat hij het bord in het holst van de nacht heeft opgehangen, meldt Omroep Brabant. De tekst, met een knipoog naar de Randstad, moet duidelijk maken dat iedereen welkom is tijdens carnaval.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl