Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Van de Zandschulp loot Australian Open-winnaar Sinner in Rotterdam

Botic van de Zandschulp moet het een maand na zijn vroege uitschakeling op de Australian Open wederom opnemen tegen Jannik Sinner. De twee treffen elkaar in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam.

Afgelopen maand versloeg Sinner Van de Zandschulp in de eerste ronde van de Australian Open. De Italiaan won vervolgens in Melbourne zijn eerste grand slam, door in de finale Daniil Medvedev te verslaan. Medvedev is titelhouder in Rotterdam, maar heeft zich afgemeld door vermoeidheid.

Griekspoor en De Jong

Tallon Griekspoor, op plaats 30 de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaan Lorenzo Musetti. Jesper de Jong, die met een wildcard meedoet in Rotterdam, treft de Canadees Milos Raonic.

De Jong haalde begin dit jaar als qualifier de tweede ronde op de Australian Open. Hij verloor in Melbourne van de uiteindelijke winnaar Sinner.

Voordat het hoofdtoernooi begint, worden zaterdag en zondag nog kwalificatiewedstrijden gespeeld, daarin komt onder anderen de 15-jarige Thijs Boogaard in actie.

Sinner trainde vandaag al in Ahoy

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl