Micheal van Gerwen juicht na winnen van kwartfinale
NOS Sport

Van Gerwen verslaat Littler en is de beste op tweede speeldag Premier League

Michael van Gerwen heeft in Berlijn de tweede speeldag van de Premier League gewonnen. In de finale was de zevenvoudig toernooiwinnaar donderdag met 6-5 te sterk voor Luke Littler.

Het was de derde keer in drie weken tijd dat beide darters elkaar in een finale troffen. Op het World Series-toernooi van Bahrein verloor Van Gerwen van het 17-jarige talent, waarna hij een week later wel zegevierde in Den Bosch.

In Berlijn begon Littler vaster aan de finale dan Van Gerwen. Hij pakte de eerste twee legs met weinig inspanning. Daarna kwam Van Gerwen toch wat meer op stoom.

Mighty Mike kwam op een 5-4 voorsprong, maar kon de partij in eerste instantie niet uitgooien. Op 5-5 sloeg hij toch toe, hoewel Littler nog gevaarlijk dichtbij kwam.

Van Gerwen bereikte de eindstrijd door Michael Smith in de halve finale met 6-5 te verslaan. De partij was een herhaling van de kwartfinale van vorige week, op de eerste speeldag van de Premier League. Toen verloor Van Gerwen juist met 6-5.

In Berlijn kwam Van Gerwen op een 4-1 voorsprong, maar hij zag zijn tegenstander terug in de partij komen. Smith pakte vier legs op rij en kwam zodoende op een 5-4 voorsprong.

Beslissende leg

Van Gerwen dwong net als vorige week een beslissende leg af. Waar de Vlijmenaar het toen liet afweten, gooide hij ditmaal een sterke leg, mede dankzij twee maximale scores van 180. Hij won de partij met zijn eerste wedstrijdpijl via de dubbel-16.

Eerder op de avond was Van Gerwen in de kwartfinales met 6-4 te sterk voor de Engelsman Nathan Aspinall.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl