Luke Littler
NOS SportAangepast

Littler zorgt opnieuw voor sensatie: 16-jarige WK-finalist gooit negendarter

Luke Littler heeft op zijn eerste tv-toernooi als vice-wereldkampioen een negendarter gegooid. De Engelsman gooide de perfecte leg uit met zijn eerste negen pijlen van de kwartfinale van de Bahrain Darts Masters.

Later op de avond won hij ook de finale van Michael van Gerwen.

Littler, die zondag 17 wordt, is de jongste darter ooit die een negendarter gooit op een toernooi dat live op tv wordt uitgezonden. Na zijn perfecte start denderde Littler door, hij won met 6-3 van landgenoot Nathan Aspinall en plaatste zich zo voor de halve finales. Daarin rekende hij af met Gerwyn Price (7-3).

Bekijk de negendarter van Luke Littler in de Tweet van Dartsbond PDC:

In de finale was Littler met 8-5 te sterk voor Van Gerwen. Zo sleepte hij aan het begin van het dartsseizoen zijn eerste PDC-titel binnen. Het toernooi in Bahrein is onderdeel van de World Series of Darts.

De finaleronde van de reeks toernooien vindt ook dit jaar plaats in Amsterdam.

WK-sensatie

Littler groeide tijdens het WK rond de feestdagen uit tot een ware dartssensatie. De Britse tiener stond onbevreesd op het grootste podium van zijn sport en schakelde onder meer oud-wereldkampioenen Raymond van Barneveld (achtste finales) en Rob Cross (halve finales) uit.

Uiteindelijk verloor Littler in de finale van Luke Humphries. Op zijn uitzonderlijke WK-debuut volgde ook een uitnodiging voor de Premier League, die op 1 februari van start gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl