NOS VoetbalAangepast

Oranje loot Duitsland, Bosnië en Herzegovina en Hongarije in de Nations League

Het Nederlands elftal is bij de loting voor de Nations League terechtgekomen in een poule met Duitsland, Bosnië en Herzegovina en Hongarije.

In het seizoen 2019/2019 speelde Oranje ook tegen Duitsland in de groepsfase van de Nations League. Mede dankzij een ruime thuiszege (3-0) en een gelijkspel in Hamburg (2-2) tegen de Duitsers won Nederland toen de poule.

"Een goede loting", reageerde bondscoach Ronald Koeman. "Het had zwaarder gekund. Maar Bosnië en Hongarije zijn niet voor niets in de hoogste divisie gekomen. Op het eerste gezicht zijn wij en Duitsland de sterkste landen, maar dat moeten we laten zien."

Deze editie van de Nations League wordt voor het eerst gespeeld met kwartfinales. Dat betekent dat de nummers twee uit de poules ook doorgaan in het toernooi. Na de kwartfinales volgt het bekende minitoernooi met de laatste vier landen erin.

De eerste wedstrijden in de Nations League worden gespeeld tussen 5 en 7 september, een kleine twee maanden na het EK. De finaleronde, waarin de vier groepswinnaars uit de hoogste divisie tegen elkaar spelen, volgt in juni 2025.

Nederland bereikte twee keer de finaleronde, in 2019 en in 2023. Afgelopen zomer werd Oranje in eigen huis in de halve finales uitgeschakeld door Kroatië. Bij de eerste editie van de Nations League verloor Oranje in de eindstrijd van het thuisspelende Portugal.

Frankrijk won het toernooi in 2021, terwijl Spanje vorig jaar de eindzege pakte.

De Nations League kan een vangnet vormen voor kwalificatie voor het WK 2026. Via de Nations League kan er een play-offplek worden verdiend als kwalificeren via de reguliere route niet lukt.

Hieronder zie je hoe de andere drie poules uit de hoogste divisie eruit zien:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl