De politie is zichtbaar aanwezig
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Den Haag: 'Neem dreiging ambassade Israël uiterst serieus'

Burgemeester Van Zanen van Den Haag heeft in een kort briefje de Haagse gemeenteraad geïnformeerd over de extra veiligheidsmaatregelen die gisteravond bij de ambassade van Israël zijn genomen.

"Er is sprake van een dreiging omtrent de ambassade van Israël die uiterst serieus genomen moet worden", schrijft hij. "Om die reden zijn nog een aantal maatregelen nodig." Meer uitleg kan hij niet geven, voegt hij eraan toe.

Wat wel duidelijk is, is dat er voor het pand waar de ambassade gevestigd is hekken zijn geplaatst met zwart doek. Ook is er zichtbaar politie aanwezig.

Hek verplaatst

Omroep West schrijft dat het afgeschermde gebied rondom de ambassade in de loop van de avond is uitgebreid. Agenten hebben de schermen die er waren neergezet, verschoven. Ook zijn er volgens de regionale omroep agenten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) bij de ambassade aangekomen.

De gemeente kon tegen Omroep West over de laatste maatregelen niet meer zeggen dan dat het "onderdeel van het onderzoek" is.

Oorlog Gaza

Vermoedelijk houden de extra maatregelen verband met de spanningen die door de oorlog in Gaza tussen Israël en Hamas worden veroorzaakt.

De afgelopen maanden zijn verschillende locaties bedreigd. Joodse gebouwen als synagogen en begraafplaatsen worden extra in de gaten gehouden. Eind vorige maand werd nog een explosief achtergelaten bij de Israëlische ambassade in Stockholm.

Rond de ambassade is veel politie te zien:

Extra politiebewaking bij Israëlische ambassade in Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl