Het pand is afgeschermd
NOS NieuwsAangepast

Israëlische ambassade in Den Haag extra beveiligd

Bij de Israëlische ambassade in Den Haag zijn sinds gisterenavond extra veiligheidsmaatregelen genomen. Voor het pand staan zwarte schermen en er is politie aanwezig.

"Er waren al extra maatregelen, maar woensdagavond is besloten tot deze extra en zichtbare maatregelen", aldus burgemeester Jan van Zanen. "Over de redenen daarvoor doen we nooit uitspraken." De gemeente doet geen verdere mededelingen.

Ook de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid willen tegenover de NOS niets kwijt over de achtergrond van de extra maatregelen.

Ambassade in Zweden

Sinds de oorlog tussen Israël en Hamas worden Joodse gebouwen als synagogen en begraafplaatsen extra in de gaten gehouden. De afgelopen maanden zijn verschillende locaties bedreigd.

Zo werden onder meer een synagoge en een razzia-herdenkingsgebouw beklad met antisemitische leuzen. Eind vorige maand werd nog een explosief achtergelaten bij de Israëlische ambassade in Stockholm.

Er staan meerdere politieauto's rondom het gebouw van de ambassade in Den Haag:

Extra politiebewaking bij Israëlische ambassade in Den Haag

Omroep West schrijft dat er "veel extra politie" rondom het gebouw aan de Johan de Wittlaan aanwezig is. Volgens de omroep kunnen mensen het gebouw nog wel in en uit. Ook zijn er mensen in het pand aanwezig, ziet een verslaggever van de NOS.

Werkzaamheden in en rond het pand gaan volgens Omroep West gewoon door.

De Israëlische ambassade is sinds de zomer van 2020 gevestigd aan de Johan de Wittlaan. Daarvoor waren de Israëliërs bijna vijftig jaar lang gevestigd in een pand aan het Buitenhof, maar daar liep het huurcontract af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl