NOS Sport

Becker stopt na paar maanden als coach Rune: 'Kan niet geven wat hij nodig heeft'

Tennisicoon Boris Becker stopt alweer als trainer van Holger Rune, de huidige nummer zeven van de wereld. De twee waren hun samenwerking pas in oktober aangegaan, maar de 56-jarige Becker heeft er binnen enkele maanden een punt achter gezet.

Op X lichtte Becker zijn keuze toe. "Ik heb me gerealiseerd dat als we successen willen boeken, ik vaker beschikbaar moet zijn dan voor mij mogelijk is. Ik kan Holger nu niet geven wat hij nodig heeft."

De 20-jarige Rune moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. Zijn beste resultaten boekte de Deen vorig jaar op Wimbledon (kwartfinale) en op Roland Garros (kwartfinales in 2023 en 2022).

Zesvoudig grandslamwinnaar Becker werd in 2022 tot tweeënhalf jaar cel veroordeeld in Groot-Brittannië vanwege belastingfraude. De helft van die straf was voorwaardelijk. Kort na zijn vrijlating ging de Duitser aan de slag als coach van Rune.

Vorige week nam Rune al afscheid van een andere trainer uit zijn begeleidingsteam. De Zwitser Severin Luthi, die grote successen kende als coach van Roger Federer, nam afscheid.

De Australian Open verliep voor Rune vorige maand teleurstellend. Hij werd al in de tweede ronde uitgeschakeld door de veel lager geklasseerde Arthur Cazaux.

Rune doet komende week mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl