Justin Bijlow raakt geëmotioneerd als hij weer geblesseerd is geraakt
NOS Voetbal

Slot weet nog niet hoelang hij Bijlow kwijt is: 'Enorme teleurstelling'

Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is het nog niet duidelijk wat de exacte blessure van doelman Justin Bijlow is en hoe lang de Oranje-international is uitgeschakeld.

"Het gaat om zijn kuit. De exacte duur moeten we nog bepalen. We schatten in dat dit eerdaags gaat gebeuren."

Afgelopen zondag viel Bijlow uit in het competitieduel met AZ. Het was een nieuw drama in een lange reeks blessures van de doelman. Woensdag staat er wederom een wedstrijd tegen AZ op het programma, dan in de kwartfinales van de beker.

Geweldige mentaliteit

Of Bijlow er helemaal doorheen zit? Slot: "Ja, maar twee dagen later wel iets minder dan zondag. Het lijkt me duidelijk dat het een enorme teleurstelling was. Hij beschikt over een geweldige mentaliteit, en hij gaat echt niet drie weken in een hoekje zitten. Hij gaat er alles aan doen om hier weer sterker uit te komen."

Slot vindt dat Feyenoord beter kan: 'Anders hoef ik mijn bed ook niet uit te komen'

Toch zegt Slot wel rekening te houden met het feit dat de ploeg niet altijd op dezelfde doelman kan rekenen. "Het is duidelijk dat we een keeper hebben die tot op heden niet 34 wedstrijden beschikbaar is. Vandaar dat er, toen ik hier kwam, met Nick Marsman een zeer goede vervanger was. Toen moesten we bezuinigen, maar hadden we met Ofir Marcia nog steeds een goede vervanger."

"Het seizoen erop vonden we dat we nog beter moesten, en dat is met Timon Wellenreuther gelukt. Daar houden we rekening mee."

Slot wil altijd twee goede keepers in de selectie hebben. "Dat is volstrekt normaal voor een topclub. Dat hebben ze in Eindhoven ook, en in Amsterdam hebben ze er net als wij meer dan twee."

Feyenoord-keeper Bijlow weer geblesseerd en gaat in tranen van het veld

Zondag had Feyenoord het lastig tegen AZ. Met name over het spel aan de bal was Slot niet tevreden. "Maar dat waren onze jongens ook niet. Toch was ik nog blijer met deze overwinning dan alle zeges daarvoor, omdat het eerder zo was dat als we aan de bal slecht waren, dat ook zijn weerslag had op het verdedigen. Als je de nul houdt tegen een tegenstander die de beste wedstrijd van het seizoen speelt, is er heel veel om wel tevreden over te zijn."

Of Feyenoord beter moet richting het einde van het seizoen? "Het moet zeker beter, maar dat was ook zo als we nu stijf bovenaan hadden gestaan", aldus Slot op zijn typerende kritische toon.

Steun voor Gimenez

Verder ging Slot nog in op spits Santiago Gimenez, die in moeizame vorm verkeert. De trainer staat nog altijd achter hem en verwacht dat de fans dit ook doen. "Santi heeft ons veel gegeven, wij hebben hem veel gegeven. Hij heeft meegeholpen aan het kampioenschap. Dat zijn de supporters niet vergeten. Ze blijven hem toezingen, maar we verwachten wel, net als de andere spelers, dat hij beter gaat spelen."

"Ik hoop dat hij een goal maakt, maar dat verwacht ik niet van hem. Ik verwacht dat hij en de andere jongens keihard werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl