NOS Sport

Toptennissers gaan midden in seizoen demonstratieduels in Saudi-Arabië spelen

Tennissers Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev en Holger Rune zullen in oktober meedoen aan een nieuw demonstratietoernooi in de Saudische hoofdstad Riyad, het '6 Kings Slam'.

De timing van het evenement is opmerkelijk, tijdens het lopende ATP-seizoen. Bij de 6 Kings Slam zijn geen punten voor de wereldranglijst te verdienen. Overigens is het wel gebruikelijk dat tennissers regelmatig demonstratietoernooien spelen.

De mondiale tennisbond ATP heeft nog niet gereageerd, maar zal niet blij zijn met de komst van het ongetwijfeld lucratieve evenement.

Olivier van Lindonk, de Nederlandse manager van Medvedev, wacht eerst het bericht van de organisatie van het demonstratietoernooi af met de specifieke details, voor hij wil reageren.

Meer sportevenementen naar Saudi-Arabië

Saudi-Arabië probeert de laatste jaren tal van grote sportevenementen binnen te halen. Zo gaat het WK voetbal in 2034 daar naar alle waarschijnlijk heen en spelen topvoetballers als Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema sinds kort in Saudi-Arabië.

Imago

Ook in andere sporten als Formule 1, golf, wielrennen en boksen worden de laatste tijd wedstrijden in het land georganiseerd. Mensenrechtenorganisaties spreken geregeld hun zorgen uit over de situatie in het land en vinden dat Saudi-Arabië met het organiseren van sportwedstrijden zijn imago wil oppoetsen.

Het is niet nieuw dat de Saudi's hun blik op tennis richten. Zo zouden er ook gesprekken gaande zijn om de WTA Finals, het eindejaarstoernooi bij de vrouwen, naar het land te halen.

Met de aankondiging van de 6 Kings Cup lijken de mannelijke toppers in elk geval naar het Midden-Oosten te komen. Vijf van de zes deelnemers zijn (meervoudig) grandslamkampioen. Alleen Rune heeft geen grandslamtitel op zak.

Nadal verbond zich recent aan de Saoedische Tennisfederatie als ambassadeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl