NOS SportAangepast

Torenspringster Praasterink elfde op WK en bereikt 'ultieme doel': ticket voor Spelen

Praasterink naar Olympische Spelen: 'Supervet, na alles wat ik ervoor heb gedaan'

Else Praasterink is bij de WK schoonspringen in Doha elfde geworden op het onderdeel 10-metertoren. Door zich te kwalificeren voor de finale verzekerde ze zich van een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Praasterink noemt het halen van de Spelen een "ultiem doel." Ze heeft er hard voor gewerkt en noemt het behalen van de Spelen de bekroning op haar werk: "Supervet."

Praasterink plaatste zich voor Parijs: 'Wil laten zien dat ik in top van wereld hoor'

De 20-jarige Praasterink eindigde in de halve finale als negende, met 285,80 punten. Maar in de finale moest ze wat plekken prijsgeven en werd ze elfde van de twaalf met 271,10 punten. De Chinese Quang Hongchan pakte de wereldtitel met 436,25 punten.

Van Duijn en Jansen

Bij de vorige WK, afgelopen juli in Japan, had Praasterink ook al een olympisch startbewijs kunnen verdienen, maar toen liep ze het mis. Ze wist zich op de toren net niet te verzekeren van een plek in de halve finale. Bij de WK van 2022 werd ze elfde.

Woensdag komen bij de WK in Qatar Celine van Duijn (voormalig Europees kampioen op de toren) en Inge Jansen nog in actie bij het synchroonspringen van de 3-meterplank. Ook zij hopen zich dan te kunnen plaatsen voor de Spelen in Parijs van komende zomer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl