Reuters
NOS Sport

Schoonspringster Praasterink heeft even zicht op EK-plak, maar wordt achtste

Schoonspringster Else Praasterink is bij de EK als achtste geëindigd op de 10-metertoren. De 19-jarige Eindhovense noteerde na vijf sprongen een score van 282,60.

Praasterink leek in Rome even op weg naar een sensatie. Na haar eerste twee sprongen (60,90 en 63 punten) stond ze op de derde plaats. Na haar derde sprong (58,50) zakte ze een plek, maar toen was alles nog mogelijk.

Verre van vlekkeloos

De vierde sprong van de Nederlandse was echter verre van vlekkeloos en werd door de jury met slechts 48 punten gewaardeerd. Daardoor zakte Praasterink naar de zesde plaats en waren de medailles uit zicht.

Na haar vijfde en laatste sprong (52,20) zakte ze nog twee plekken.

Praasterink na torenfinale EK: 'Het had wat strakker gekund'

Eerder dit jaar haalde Praasterink al de finale bij de WK in Boedapest, waar ze als elfde eindigde. Vier jaar geleden veroverde Celine van Duijn de gouden medaille bij het torenspringen op de EK in Edinburgh.

Goud naar Britse Spendolini-Sirieix

Het goud bij de EK ging naar de 17-jarige Britse Andrea Spendolini-Sirieix (333,60), die met een uitstekende laatste sprong de 20-jarige Oekraïense Sofija Lyskoen (329,80) versloeg. Het brons was voor de Duitse Christina Wassen (314,10), die met 23 jaar de oudste finaliste was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl