Chloë Mayer in 2022
NOS SportAangepast

Badmintonster Mayer wint NK voor het eerst, Kweekel prolongeert titel bij mannen

Badmintonster Chloë Mayer heeft voor het eerst de Nederlandse titel in de wacht gesleept. De 22-jarige speelster van Duinwijck versloeg in de finale in Almere Amy Tan met 26-24, 21-13.

Bij de mannen prolongeerde Joran Kweekel zijn nationale titel. De 25-jarige Arnhemmer rekende, in een herhaling van de finale van vorig jaar, af met Aram Mahmoud: 21-13, 22-24, 21-10.

Kweekel was in zijn vorige drie duels door Finn Achthoven, Jasper Koppen en Adith Karthikeyan Priya nog niet echt op de proef gesteld. Ook Mahmoud leek het hem in de eindstrijd lange tijd niet moeilijk te kunnen maken.

Joran Kweekel in 2021

In de tweede game kwam daar verandering in. Mahmoud overleefde een gamepoint en sleepte er nog een beslissende game uit. Daarin was Kweekel weer superieur. Hij nam snel een 6-0 voorsprong en liet zich de titel niet meer ontgaan.

Mayer stijgt boven zichzelf uit

De ongeplaatste Mayer steeg deze NK boven haarzelf uit. In de kwartfinales verraste ze Alida Chen (2) en in de halve finales Diede Odijk (3).

Tegen Tan (4), de verliezend finaliste van vorig jaar, verspeelde Mayer in de eerste game een 19-15 voorsprong, maar nadat ze twee gamepoints had overleefd, won ze alsnog de game. In de tweede game kwam Tan nog wel op 11-7, maar Mayer stelde met twaalf punten op rij de titel veilig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl