NOS Voetbal

Bosz keek naar zijn bank en zag groot verschil: 'Wissels konden duel niet beslissen'

Bosz kan leven met 1-1: 'Niet meer Ajax van begin seizoen'

Peter Bosz kon leven met het 1-1 gelijkspel tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. "Een logische uitslag", zei de PSV-coach. "Dit is niet meer het Ajax van het begin van het seizoen. Ze staan veel beter georganiseerd."

Evenals Bosz was PSV-aanvoerder Luuk de Jong tevreden. "Het was een behoorlijke strijd met kansen over en weer. Uiteindelijk moet je tevreden zijn met 1-1."

'Was helaas niet mogelijk'

Even terug naar 29 oktober 2023. na een 1-2 achterstand tegen Ajax bij rust nam PSV in de tweede helft in Eindhoven afstand (5-2). De invallers toen: Guus Til, Ismael Saibari, Isaac Babadi, Yorbe Vertessen en Ricardo Pepi. Een indrukwekkend rijtje. Het is voor Bosz het grote verschil met de wedstrijd van vandaag.

"In de eerste seizoenshelft konden we een aantal wedstrijden beslissen via onze wissels", weet Bosz. "Zeker in aanvallend opzicht was dat vandaag moeizaam. Het was een intense wedstrijd. Dan is het ideaal om met snelheid voorin te wisselen. Dat was helaas niet mogelijk."

  • ANP
    Peter Bosz
  • Pro Shots

Op de bank nu zaten Armando Obispo, Patrick van Aanholt, Isaac Babadi, Shurandy Sambo, Joël Drommel, Boy Waterman, Tygo Land en Jesper Uneken, waarvan de eerste drie invielen. Het waren niet de wissels die Bosz gewend was te kunnen toepassen.

'Het zet je wel aan het denken'

Zonder de vertrokken Yorbe Vertessen, de opnieuw geblesseerde Noa Lang en de eveneens vanwege blessures afwezige Joey Veerman, Malik Tillman, Guus Til en Ricardo Pepi zijn de opties beperkter. PSV is daarmee kwetsbaarder. "Dat is logisch", zegt Bosz.

Over de blessures vindt Bosz: "Het zet je wel aan het denken, maar de meesten zijn er volgende week weer bij."

Luuk de Jong raakt naar eigen zeggen niet in paniek van de afgenomen opties bij PSV: "Nee, zeker niet. We hebben nog genoeg kwaliteit over. Natuurlijk wordt het wat dunner als je belangrijke spelers mist. Maar ik raak niet in paniek en heb alle vertrouwen in de jongens die er nu staan en erin komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl