In Viña del Mar gaat een huis in vlammen op
NOS Nieuws

Doden bij bosbranden in Chili, president roept noodtoestand uit

Bij bosbranden in Chili zijn mensen om het leven gekomen. De centrale kustregio's Valparaiso en Viña del Mar kampen met hevige branden waarbij al duizenden hectare bos is verwoest, ook zijn er tientallen huizen in vlammen opgegaan.

Chileense media melden dat er tenminste tien mensen om het leven zijn gekomen. In de loop van de ochtend (lokale tijd) verwachten de autoriteiten met een officieel cijfer te komen.

Noodtoestand

Gisteren riep de Chileense president Gabriel Boric de noodtoestand uit voor de getroffen gebieden om zo meer ruimte te kunnen geven aan de hulpdiensten. "Alle troepen worden ingezet in de strijd tegen bosbranden", schrijft hij. Vanwege de hitte en de wind worden de hulpwerkzaamheden erg bemoeilijkt, stelt Boric.

Bekijk hieronder beelden van de bosbranden in Chili:

Grote bosbranden teisteren Chili

Zuid-Amerika heeft voor deze tijd van het jaar te maken met uitzonderlijke hittegolven. In het zuiden van Chili en Argentinië, in de regio Patagonië, steeg het kwik eind januari naar meer dan 40 graden Celsius.

De warme temperaturen hebben zich vervolgens ook naar de noordelijkere regio's verspreid, ook Colombia heeft te maken met hogere temperaturen dan gemiddeld. Verwacht wordt dat de komende dagen ook Paraguay en Brazilië te maken krijgen met de hitte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl