Juryoverleg voor de publiekswedstrijd, v.l.n.r Bart Leferink, Rob Trip, Fleur Wallenburg, Fernando Halman
NOS NieuwsAangepast

Shortlist met elf potentiële nieuwe stemmen voor 'Met het Oog op Morgen'

In de zoektocht naar een nieuwe stem voor het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen zijn nog elf namen over. De jury onder leiding van Oog-presentator Rob Trip heeft de longlist van 170 stemmen teruggebracht naar elf. Trip maakte de shortlist, bestaande uit bekende en minder bekende stemmen, gisteravond bekend in het radioprogramma.

Trip vertelde in het Oog op Morgen dat het moeilijk was om tot die elf te komen. Onder meer omdat aanvankelijk niet alle juryleden op één lijn zaten. "We hadden absoluut niet dezelfde lijstjes, maar wel wat overlappingen. En daar is uiteindelijk na wikken en wegen dit lijstje van elf uit naar voren gekomen", vertelde juryvoorzitter Trip.

Beluister hieronder een compilatie van de stemmen op de shortlist:

Begin vorige maand maakte het programma bekend dat er via een publiekswedstrijd wordt gezocht naar een opvolger voor Oog-stem Hans Hogendoorn, wiens iconische diepe stem al bijna 17.000 uitzendingen te horen was in de begintune en de jingles van het programma. De wedstrijd leverde 7183 inzendingen op, via een speciale online opnamestudio waarmee mensen van zich konden laten horen.

Onder meer acteurs keren meermaals terug op de lijst, net als anderen die hun stem al langer professioneel gebruiken, zoals zangeressen en voice-overs. Zo heeft de jury bijvoorbeeld de acteurs Thekla Reuten (De Tweeling, In Bruges), Gijs Scholten van Aschat (Tirza, Cloaca), Jacqueline Blom (Loenatik, Penoza) en Joshua Albano (De brief voor Sinterklaas) uit de vele inzendingen geselecteerd.

Iedereen op de lijst heeft zichzelf vrijwillig aangemeld, geen van de deelnemers is gevraagd om mee te doen. Alle inzendingen zijn enkel en alleen op hun stemgeluid beoordeeld, zegt de jury.

Op zaterdagavond 10 februari zal in een speciale live-uitzending van NOS Met het oog op morgen vanuit Amsterdam de opvolger van Hans Hogendoorn worden bekendgemaakt. De jury bestaat uit Oog- en NOS Journaal-presentator Rob Trip (voorzitter), Nieuws & Co-presentator Fleur Wallenburg, dj en stemacteur Fernando Halman en plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Bart Leferink.

De stem van Met Het Oog op Morgen stopt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl