Dirk van Duijvenbode
NOS SportAangepast

Briesende Van Duijvenbode brult zich door eerste ronde dartstoernooi The Masters

Briesend en brullend is darter Dirk van Duijvenbode doorgestoomd naar de tweede ronde van The Masters. Midden in Engeland, in Milton Keynes, rekende de aubergineteler uit Katwijk aan Zee af met Engelsman Ryan Searle. In de best-of-11-duel won de Nederlander na een bibberend slot met 6-5.

De overwinning van Van Duijvenbode op Ryan 'Heavy Metal' Searle kwam zeker niet vanzelf. In een oogwenk stond Van Duijvenbode op een 2-0 achterstand in legs. Triples vielen niet en de 'Aubergenius' begon te mokken. In een moeilijk gesprek met het dartbord werd de frons in het voorhoofd groter en groter.

De schouders van Van Duijvenbode kwamen meer onder hoogspanning te staan, zo leek het. Maar dat kwam vooral vanwege zijn nieuw vormgegeven houding bij het werpen. Iets wat de pijn in zijn schouders moet voorkomen. Van Duijvenbode kampt al maanden met een onwillige schouder, zijn WK werd erdoor verpest.

Zo moeilijk als de triples vielen tegen Searle, zo vlot kwamen de dubbels. Vijftig procent van zijn kansen gooide hij raak. Met 121 noteerde Van Duijvenbode ook nog even een indrukwekkende finish. Maar door het gemiddelde van 88 dat Van Duijvenbode gooide, bleef Searle in de buurt.

Vijf matchdarts

Toch was Van Duijvenbode op het moment dat de druk het grootst werd ijzig koel. In twee pijlen gooide hij 64 uit voor 5-5, anders had Searle de wedstrijd uit kunnen gooien. De beslissende leg van Van Duijvenbode was indrukwekkend, met twee 180s.

Het slot van het duel was tekenend voor zijn wedstrijd; het ging niet vanzelf. Met drie wedstrijdpijlen voor dubbel-acht leek het toch nog even fout te gaan, want hij gooide pardoes dubbel-16. Pas op de vijfde matchdart was het raak.

In de achtste finales treft Van Duijvenbode, die voor de derde keer meedoet aan The Masters, de Engelsman Nathan Aspinall. In die ronde, die zaterdag wordt gegooid, komen ook Michael van Gerwen en Danny Noppert in actie. De kwartfinales, halve finales en finale worden zondag gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl