Dirk van Duijvenbode
NOS SportAangepast

Wesp en blessure hinderen Van Duijvenbode bij WK darts, ook Wattimena klaar

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de derde ronde van het WK darts te bereiken. 'Aubergenius' kampt al lange tijd met een schouderblessure en uitte voorafgaand aan het toernooi twijfels over zijn vorm en fitheid. Tegen de Kroaat Boris Krcmar kon hij een goede start geen vervolg geven: 3-1 nederlaag.

Ook Jermaine Wattimena wist de derde ronde niet te bereiken. Hij verloor eveneens met 3-1 in sets, van Martin Schindler.

Eerder op de dag won Jeffrey de Graaf zijn partij in de tweede ronde tegen José de Sousa, de nummer 25 van de wereld. De Graaf, die in Nederland geboren is maar onder de Zweedse vlag speelt, staat voor het eerst in de derde ronde van het WK van de PDC.

Van Duijvenbode baalt

"Ik was maandenlang drie of vier dagen van huis om hier in ieder geval de eerste ronde te winnen, en dat lukte niet", zei Van Duijvenbode na de wedstrijd tegen Krcmar.

"Ik kan best tevreden zijn met hoe ik speelde, ten opzichte van de laatste drie maanden. Alleen je verliest wel, en dat is frustrerend. Ik heb een baby thuis en wil eigenlijk niet van huis weg, maar het moet om te presteren. Het lukte niet, dat is pijnlijk."

Van Duijvenbode 'maanden van huis', maar strandt meteen op WK darts

Van Duijvenbode werd in de eerste leg meteen gebroken door Krcmar, maar de Nederlander brak meteen weer terug met een strakke 124-finish. Van Duijvenbode won ook de volgende twee legs en pakte daarmee overtuigend de eerste set.

In de tweede set kantelde het wedstrijdbeeld. Krcmar pakte de set met 3-0, het niveau van Van Duijvenbode zakte hard.

Ook de derde set ging naar de Kroaat, die opmerkelijk genoeg tijdens het duel al tranen in zijn ogen kreeg. Van Duijvenbode leek nog even aan te haken, maar kon een 3-1 nederlaag niet meer voorkomen.

Wesp

Het verschijnen van een wesp, niet voor de eerste keer dit toernooi, hielp Van Duijvenbode niet. Hij moest het insect zelfs van zich afslaan. "Ik was zwakker en Boris was beter dan ik dacht. Ik had kansen en in de derde set kwam de wesp en toen brak hij mij. Daarna had ik niet veel meer te vertellen."

Positieve dingen uit de wedstrijd halen is lastig voor Van Duijvenbode: "Ik heb er alles aan gedaan om hier te winnen, en dat heb ik niet gedaan."

Verschillende bekende gezichten nemen tijdens het WK een kijkje in het Alexandra Palace, waaronder Oranje-verdediger Micky van de Ven:

Oranje-verdediger Van de Ven bij WK darts in Ally Pally: 'Ik support Barney'

In de derde leg van de eerste set werd Wattimena in zijn wedstrijd tegen Schindler gebroken, waarna de Duitser zijn eigen leg ook won en daarmee de eerste set pakte.

Ook de tweede set ging met 3-1 naar Schindler, die zowel scorend als finishend een stuk sterker was dan Wattimena. In de derde set deed Wattimena wat terug, door 170 uit te gooien en later de beslissende leg van de set te winnen, terwijl Schindler een pijl voor de wedstrijd had gemist.

Verder dan dat kwam Wattimena niet, want Schindler zette wat gas bij en won de vierde set met 3-0, waardoor de Duitser door gaat naar de derde ronde. Daarmee volgt hij het voorbeeld van landgenoten Gabriel Clemens en Florian Hempel, die eerder op de avond Dimitri van den Bergh versloeg na een magistrale comeback.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl