Andries Noppert is zijn basisplaats kwijt
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Voetbal

Noppert verliest basisplaats bij Heerenveen, ruim jaar na kwartfinale WK

Andries Noppert stond 417 dagen geleden nog met het Nederlands elftal oog in oog met Lionel Messi op het WK voetbal in Qatar, maar dinsdag is de Fries door zijn trainer Kees van Wonderen gedegradeerd tot tweede keeper van sc Heerenveen. Dat gebeurt nadat hij zondag in de fout is gegaan tegen AZ, zo meldt Omrop Fryslân.

"Gisteren is met alle betrokkenen gesproken en kenbaar gemaakt dat Mickey van der Hart de voorkeur krijgt vanaf heden. Teleurstelling, maar ook begrip waren de reacties", aldus de coach van sc Heerenveen.

Voor Noppert is het een dramatisch seizoen. Afgelopen weekend schoot hij bij een 2-1 voorsprong de bal tegen ploeggenoot Pawel Bochniewicz op en via de verdediger ging de bal in het doel. Twee weken geleden werd de doelman verrast door een polletje in het veld, waardoor PEC Zwolle kon scoren.

'Alles zit tegen op dit moment'

Zondag reageerde Noppert uiterst teleurgesteld over zijn nieuwe tegenvallende optreden: "Ik ben hier doodziek van. Het moet beter, dat weet ik van mezelf. Vorig jaar heb ik heel veel geluk gehad, maar op dit moment zit alles tegen."

Noppert 'doodziek' na nieuwe fout: 'Op dit moment zit alles tegen'

In Studio Voetbal werd de vormcrisis van de Oranje-international zondag besproken. Ibrahim Afellay noemde het mooi dat zijn trainer vertrouwen in hem hield. "Menig trainer had hem er allang uitgehaald. Hij is meerdere keren betrokken bij cruciale momenten. Als je hem nu ook nog gaat passeren, dan krijgt hij een mokerslag te verwerken."

Pierre van Hooijdonk vond het ook terecht dat Van Wonderen zijn keeper liet staan: "Hij heeft natuurlijk behoorlijk wat krediet opgebouwd."

Dat krediet lijkt nu verspeeld. Komende zaterdag, als Heerenveen een uitwedstrijd speelt tegen Fortuna Sittard, zit Noppert op de bank.

Noppert in vormcrisis: 'Mooi dat Van Wonderen achter hem blijft staan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl