NOS Schaatsen

Marathonschaatsers Visser en Dedden slaan op Weissensee toe in de sprint

Harm Visser en Ineke Dedden hebben op de Weissensee de tweede Grand Prix op natuurijs gewonnen. Beiden sloegen toe in de massasprint.

Marathonschaatsers Visser en Dedden slaan op Weissensee toe in de sprint

Visser, die dit seizoen heerst op kunstijs, won nooit eerder op de Weissensee, maar toonde zich nu de snelste na de wedstrijd over 60 kilometer op natuurijs.

De 23-jarige troef van Jumbo-Visma koos met succes het spoor van zijn concurrenten van Reggeborgh. "Daardoor moest ik van iets verder komen", verklaarde de winnaar, "maar ik had voldoende snelheid."

Evert Hoolwerf eindigde als tweede, vlak voor zijn ploeggenoot Crispijn Ariëns. Jeroen Janissen behield zijn positie aan kop van het klassement. De rijder van Okay/Interfarms start daardoor woensdag tijdens de Alternatieve Elfstedentocht opnieuw in het oranje leiderspak.

Deddens is Bosma te snel af

De 30-jarige Dedden kwam bij de vrouwen na veertig kilometer als eerste over de meet. Ze bleef Nederlands kampioene Merel Bosma en Tessa Snoek voor en bekroonde zo het werk van de BDM-BTZ-ploeg, die in de sprintrace het peloton controleerde.

Snoek verraste met een bronzen plak. Ze miste door ziekte afgelopen week nog de wedstrijden op de Weissensee. Dedden boekte haar negende overwinning op buitenlands natuurijs.

Beau Wagemaker behield de leiding in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl