Na eerbetoon voor Klopp bekert Liverpool verder, United met schrik vrij

• AFP
  • AFP
    Jürgen Klopp

Het traditionele You'll Never Walk Alone klonk nog indrukwekkender dan normaal. De blik ging naar coach Jürgen Klopp, die vrijdag aankondigde na dit seizoen te vertrekken bij Liverpool. Vol emotie hoorde hij het gepassioneerde eerbetoon aan. Niet alleen met gezang, maar ook met spandoeken was de waardering van Anfield voor de Duitser zichtbaar.

Op het veld deden de spelers van Liverpool de rest in de vierde ronde van de FA Cup thuis tegen Norwich City (5-2), de nummer negen van het Championship.

Het Manchester United van Erik ten Hag had meer moeite met Newport County (2-4), de nummer zestien van de League Two, het vierde Engelse niveau.

Goal Van Dijk en Gravenberch

Door doelpunten van Curtis Jones en Darwin Núñez voor Liverpool en een tegentreffer van Ben Gibson namens de bezoekers was de ruststand op Anfield 2-1. Na rust vergrootte Diogo Jota de marge naar twee en met invaller Virgil van Dijk liep de score verder op.

Van Dijk kopte een hoekschop fraai in de hoek en na de 4-2 van Borja Sainz voegde ook Ryan Gravenberch met een kopbal van dichtbij zijn naam in blessuretijd toe op het scorebord.

Liverpool viert de goal van Ryan Gravenberch

Cody Gakpo slaagde er niet in een goaltje mee te pikken voor Liverpool. Evenals Gravenberch speelde Gakpo de hele wedstrijd.

Rellen ontsieren bekerderby

Eerder op zondag werd de bekerwedstrijd tussen West Bromwich Albion (Championship) en Wolverhampton Wanderers (Premier League) ontsierd door een massale vechtpartij op de tribunes. Het duel lag een half uur stil. Er vielen meerdere gewonden.

West Bromwich en Wolverhampton zijn rivaliserende clubs uit de West Midlands in het westen van Engeland. Het geweld op de tribunes barstte los nadat Matheus Cunha Wolverhampton in de 78ste minuut op een 2-0 voorsprong had gezet.

West Bromwich Albion-speler Kyle Bartley brengt zijn gezin in veiligheid

Fans van beide clubs raakten met elkaar slaags in een van de hoeken van het stadion. Er werd ook met vuurwerk en andere voorwerpen gegooid. Andere supporters renden het veld op om aan het geweld te ontkomen.

De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd stilleggen en de voetballers naar de kleedkamer sturen. Verdediger Kyle Bartley van West Bromwich bracht in die pauze zijn gezin, dat in de buurt van de rellen zat, in veiligheid. Pas nadat een grote politiemacht de supporters tot bedaren had gebracht, kon het duel worden hervat.

Antony beëindigt doelpuntendroogte

Voor Manchester United leek er in het laatste bekerduel van de dag aanvankelijk weinig aan de hand tegen vierdedivisionist Newport County. In het sfeervolle stadionnetje van Newport County zette Bruno Fernandes de ploeg van Ten Hag al in de zevende minuut op voorsprong na een combinatie met Antony.

Antony viert zijn goal

Zes minuten later stond het al 0-2 door een goal van Kobbie Mainoo. Via Bryn Morris en een goal van William Evans kwam de thuisploeg echter verrassend terug. Dankzij Antony kwam United met de schrik vrij. Met zijn eerste goal van het seizoen toonde de Braziliaanse ex-Ajacied eindelijk weer eens zijn waarde.

Antony scoorde uit de rebound van een schot tegen de paal van Luke Shaw. In blessuretijd maakte Rasmus Højlund aan alle onzekerheid een eind met de 2-4.