Ivar Jenner in duel met Jordan Bos
NOS Voetbal

Azië Cup-sprookje Nederlands getint Indonesië voorbij, Australië wint

Het sprookje voor de voetballers van Indonesië op de Azië Cup is voorbij. Voor het eerst in de geschiedenis haalde het land de achtste finales van het toernooi, maar daarin werd met 4-0 verloren van Australië.

Bij Indonesië stonden zondag vijf spelers in de basis met een Nederlandse achtergrond: Sandy Walsh, Shayne Pattynama, Ivar Jenner, Justin Hubner en Rafael Struick. Routinier Marc Klok zat op de bank.

Maar ook bij Australië was er een Nederlands tintje te ontdekken: Jordan Bos heeft een Nederlands paspoort, maar is opgegroeid aan de andere kant van de wereld.

Hopen op stunt

Door de buitengewone prestatie van de Indonesische ploeg en het nog tegenvallende Australië werd er stiekem op een stunt gehoopt bij de Indonesiërs. Ze gingen dan ook vol vertrouwen en aanvallend van start, maar kwamen niet tot scoren.

Australië deed dat voor rust wel. De Indonesische verdediger Elkan Baggott werkte per ongeluk een voorzet van Jackson Irvine in zijn eigen doel en vlak voor rust kopte Martin Boyle de 2-0 binnen.

Een derde treffer bleef lang uit, maar vlak voor tijd maakte oud-Sparta-aanvaller Craig Goodwin hem alsnog. In de blessuretijd kopte Harry Souttar de Socceroos ook nog naar 4-0.

Australië stuit in de kwartfinales op de winnaar van het duel tussen Saudi-Arabië of Zuid-Korea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl