NOS SportAangepast

Djokovic voor elfde keer halvefinalist Australian Open en treft daar Sinner

Djokovic rekent na stroeve start af met Fritz in kwartfinales Australian Open

Novak Djokovic is voor de elfde keer doorgedrongen tot de halve finales van de Australian Open. De Serviër, die het toernooi in Melbourne tien keer won, worstelde zich in bijna vier uur langs Taylor Fritz, de mondiale nummer twaalf: 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3. In die halve finale treft hij de Italiaan Jannik Sinner, die Andrej Rublev in drie sets opzij zette: 6-4, 7-6, 6-3.

Djokovic en Fritz stonden al voor de negende keer tegenover elkaar en voor de negende keer trok de nummer één van de wereld aan het langste eind. De tien voorgaande keren dat Djokovic de halve finales haalde, zette hij ook het toernooi op zijn naam.

Djokovic mist kansen

De Serviër kreeg in de eerste twee sets weinig grip op de sterk serverende Fritz. Hij maakte het zichzelf behoorlijk lastig door veel kansen te missen.

Zo liet hij in de zestien minuten durende eerste game drie breekkansen onbenut, miste hij er in het vervolg nog eens vijf, maar won hij dankzij een sterke tiebreak na 84 minuten toch de set.

Fritz bleef Djokovic in de tweede set bestoken met harde diepe slagen en haalde opnieuw een uitstekend niveau. De Serviër bleef kansen missen. Hij werd direct gebroken en kon die schade niet repareren, ondanks zeven breekkansen.

Op zestiende breakpoint is het raak

In de derde set wist Djokovic eindelijk de breakpointcode te kraken. Hij sloeg op zijn zestiende kans toe, kwam op 2-0 en domineerde daarna steeds meer. Fritz oogde vermoeid en op 5-2 was ook de zeventiende kans voor Djokovic raak.

In de vierde set kwam Fritz telkens in de problemen op zijn opslag, al bleef hij knokken. Na serviceverlies op 2-3 brak hij meteen terug, maar een break op 3-4 bleek fataal.

Halve finale tegen Sinner

Djokovic treft Sinner in de halve finale. Sinner won in drie sets van Roeblev, die zijn tiende kwartfinale op een grandslamtoernooi verloor.

De Italiaan Sinner had vier van de zes duels met Roeblev gewonnen en in de andere twee partijen opgegeven. Ditmaal maakten ze er een boeiend gevecht van met veel hoogstaande rally's. Roeblev kreeg op 2-1 de eerste twee breekkansen, maar acht punten later keek hij tegen een break achterstand aan.

Sinner pakte de set en won de tiebreak van de tweede set door vanaf 1-5 zes punten op rij te maken. Roeblev,die al zijn acht breekkansen miste, leverde in de derde set op 2-3 zijn opslag in en kwam die klap niet meer te boven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl