NOS Sport

Ondanks mislopen Spelen blijft Steins optimistisch: 'Over vier jaar op onze top'

Steins is hoopvol ondanks uitschakeling Spelen: 'We zijn goed op weg'

Teleurgesteld zijn ze zeker bij de Nederlandse handbalploeg nadat ze een streep moesten zetten door hun Olympische droom. Desondanks zegt sterspeler Luc Steins dat de internationals ook een goed gevoel hebben opgebouwd tijdens het EK in Duitsland. "Over het algemeen is er niet veel te klagen in het team."

Na de vierde EK-nederlaag op rij van gisteren tegen Slovenië kan Nederland zich officieel niet meer plaatsen voor het OKT-toernooi. "Lang hebben we wel de hoop gehad, zeker na onze sterke start op het EK. Maar uiteindelijk was het gewoon onvoldoende", zegt Steins .

De 28-jarige Limburger is een grote naam in het handbal. De middenopbouwer kreeg meerdere individuele prijzen, zo werd hij driemaal (2021, 2022 en 2023) uitgeroepen tot beste speler van de sterke Franse competitie.

Luc Steins

Toch is de speler van Paris Saint-Germain niet al te terneergeslagen na de olympische uitschakeling. "Persoonlijk vind ik het jammer dat ik er niet bij zal zijn in Parijs, maar handbal is een teamsport en we zijn goed op weg als ploeg."

Over vier jaar weer een kans

Het Nederlandse team is relatief jong en had te maken met behoorlijk wat tegenslagen tijdens het EK. Ervaren kracht Samir Benghanem en talent Thomas Houtepen moesten afhaken na kruisbandblessures en sterspeler Kay Smits was er niet bij. "Dat zijn belangrijke spelers en dan heb je toch minder opties om op zo'n toernooi als klein handballand echt voor de resultaten te spelen", vindt Steins.

Uiteindelijk kijkt hij zelfs met enthousiasme naar de toekomst. "We zitten allemaal op een perfecte leeftijd om over vier jaar op onze top te zijn. Hopelijk hebben de jongens dan stappen gemaakt om bij de top te spelen en kunnen we dan iets neerzetten als team."

Emoties bij Steins na de wedstrijd tegen Slovenië

Volgens Steins zijn er genoeg redenen om positief te kijken naar de EK-prestaties van Nederland. "We kunnen wel het vuur aan de schenen leggen bij de top en dat is al knap. Teams zijn bang om tegen ons te spelen; we zijn een vervelend team voor toplanden en daar ben ik al trots op."

En die trots overheerst er bij de hele groep volgens Steins. "Het is niet het resultaat waar we op hoopten, toch gaat iedereen ervoor. Het leeft en we zien veel potentie. We zullen nooit de favoriet zijn, maar als we compleet zijn, is er veel mogelijk."

Nederland speelt dinsdag om 15.30 uur tegen Portugal nog de laatste groepswedstrijd, waarbij er voor Oranje niets meer op het spel staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl