NOS Sport

Handballers zetten streep door Olympische Spelen na vierde EK-nederlaag op rij

De Nederlandse handballers hebben op het EK in Duitsland voor de vierde keer op rij verloren. Oranje boog in Hamburg met 37-34 voor Slovenië en kan zich nu niet meer plaatsen voor de olympische kwalificatietoernooien in maart.

Alleen winst op Slovenië en Portugal zou Nederland nog naar een OKT hebben kunnen leiden, maar dat feest ging niet door.

Handballers verliezen van Slovenië en lijden vierde nederlaag op rij

Toen Slovenië na rust van 19-13 naar 24-16 was gesprint, leek het doek gevallen. Bij 28-26 leefde Oranje weer, maar de benodigde zege zat er niet meer in.

Niels Versteijnen was uitblinker aan Nederlandse kant. Hij schoot vijftien van zijn zeventien doelpogingen raak. Dinsdag sluit Oranje het EK in Hamburg af met een duel met Portugal.

Sterk begin EK

Nederland was het toernooi heel sterk begonnen met zeges op Georgië en Bosnië en Herzegovina, maar verloor vervolgens van Zweden, Denemarken en Noorwegen voordat het tegen de Slovenen aantrad.

Bondscoach Staffan Olsson kon tegen Slovenië geen beroep meer doen op Samir Benghanem en Thomas Houtepen, die beiden geblesseerd raakten dit EK. In de voorlaatste wedstrijd van het toernooi verliet ook Oranjes sterspeler Luc Steins het veld met een blessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl