Artem Dovbyk zorgt voor de 2-1 van Girona tegen Sevilla

Girona en Blind behouden leiding Spaanse competitie, Real en Barcelona ontsnappen

Girona FC blijft het uitstekend doen in de Spaanse competitie, LaLiga. De verrassende koploper en club van Daley Blind beleefde een vrijwel zorgeloze avond tegen het laaggeklasseerde Sevilla FC: 5-1.

Real Madrid ontsnapte eerder op de dag aan puntenverlies tegen Almería. De Madrilenen bogen in de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning, al kregen ze daarbij flink wat hulp van de videoscheidsrechter.

Ook FC Barcelona kwam goed weg. De ploeg, met basisspeler Frenkie de Jong, stelde in de uitwedstrijd tegen Real Betis de zege pas in de laatste minuten veilig: 2-4.

Girona verloor op 30 september zijn laatste officiële wedstrijd toen er in de competitie een 0-3 nederlaag tegen Real Madrid werd geleden. Ook tegen Sevilla kwam de ongeslagen reeks van zestien duels niet in gevaar.

Met basisspeler Blind kwam de club wel even op achterstand door een treffer van Romero Bernal. Maar dankzij een hattrick van de Oekraïner Artem Dovbyk binnen zes minuten (!) had Girona de controle stevig in handen.

Viktor Tsyhankov maakte in de 56ste minuut op aangeven van Sávio de 4-1, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Christhian Stuani zorgde in de 89ste minuut voor het slotakkoord. Hij tikte binnen na de zoveelste vloeiende aanval van Girona.

Real komt terug van achterstand

Real Madrid kwam thuis tegen Almería terug van een achterstand. Largie Ramazani schoot Almería al in de eerste minuut uit een vlotte aanval op 0-1.

Real kwam niet verder dan een paar misperen van Rodrygo en Toni Kroos. De Koninklijke kreeg nog voor rust de 0-2 om de oren. Slordig uitverdedigen van Nacho werd met een droge knal afgestraft door Edgar González.

Drie VAR-momenten pakten na rust in Reals voordeel uit. Jude Bellingham benutte een goedkope penalty, waarna Sergio Arribas de 1-3 voor Almería leek te maken. Maar zijn goal telde niet vanwege een vermeende overtreding.

Vinícius Júnior viert zijn 2-2 voor Real Madrid tegen Almería

De 2-2 van Vinicius Junior was misschien nog wel meer discutabel. De aanvaller leek met de arm te scoren, maar de VAR telde de treffer van de Braziliaan goed. Dani Carvajal hielp Real in de negende minuut van de blessuretijd alsnog aan de winst na een voorzet van Bellingham.

Vertrekkende Guardado ziet Barcelona zwijnen

Voorafgaand aan Real Betis-Barcelona nam de vertrekkende Mexicaan Andrés Guardado afscheid bij de thuisploeg. De 37-jarige oud-PSV'er gaat in eigen land voor Léon FC spelen.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona. De landskampioen speelde fris en kwam via Ferran Torres op voorsprong. Na rust volgde de 0-2 al snel: Lamina Yamal trof na een actie de paal en opnieuw stond Torres op de juiste plek.

Barcelona viert de 3-2 van João Félix (tweede van rechts) tegen Real Betis

Isco bracht Betis met twee goals in drie minuten snel naast Barcelona. De oud-middenvelder van Real Madrid schoot een afgeslagen bal binnen en maakte met een subtiel tikje gelijk.

Barcelona haalde vlak voor het einde alsnog de overwinning binnen. João Félix maakte in de negentigste minuut met buitenkant voet de 2-3 en Torres stiftte even later z'n derde binnen.