Go Ahead Eagles door zakelijke overwinning op Het Kasteel voorbij Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles

Als Willum Willumson scoort, wint Go Ahead Eagles. Dat bleek op bezoek bij Sparta Rotterdam voor de vijfde keer dit seizoen de waarheid. De Eagles wonnen met 0-2 en haalden Sparta zo in op de ranglijst van de eredivisie.

Het was een welkome opsteker voor de Eagles. Sinds 11 november (ook toen scoorde Willumson) wonnen zij geen competitiewedstrijd meer en afgelopen week werd Go Ahead door NEC uit de KNVB-beker geknikkerd.

Op Het Kasteel in Rotterdam was de eerste kans meteen raak. Bobby Adekanye sneed vanaf rechts naar binnen en vond met een scherpe voorzet het hoofd van Willumson. De IJslander kopte raak, zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Adekanye had zege 'persoonlijk nodig', Rijsdijk vindt nederlaag Sparta 'zwaar terecht'

Het moet de ploeg van Willumson vertrouwen hebben gegeven, toch werd Sparta meermaals de kans geboden om de stand gelijk te trekken.

De eerste Sparta-kans oogde knullig, maar leverde wel bijna de 1-1 op. Spits Tobias Lauritsen 'kopte' maar net naast, nadat een voorzet via een verdediger hard tegen zijn gezicht was gestuit. Niet veel later zette Arno Verschueren goed druk op Eagles-keeper Jeffrey de Lange, die in paniek tegen de Sparta-speler aanschoot. Wederom kwamen de bezoekers met de schrik vrij: de bal rolde maar net langs het doel.

Strafschop Edvardsen

Andersom pakte Go Ahead, zes minuten na rust, een cadeautje van Sparta wel uit. Mats Deijl werd onnodig gevloerd in de zestien en Victor Edvardsen schoot, bij afwezigheid van vaste nemer Philippe Rommens, de strafschop binnen, 0-2.

Sparta werkte hard en kreeg genoeg kansen, maar leek deze middag niet beter te kunnen. Bij winteraanwinst Shunsuke Mito lukte weinig, Verschueren en Lauritsen stuitten op doelman De Lange. Lauritsen ging ook nog geblesseerd naar de kant.

Zonder het Noorse aanspeelpunt in de spits kwam Sparta niet meer in de buurt van een aansluitingstreffer, laat staan een punt.