NOS SportAangepast

Griekspoor uitgeschakeld in Melbourne na kansloze nederlaag: 'Was ver ondermaats'

Griekspoor uitgeschakeld in Melbourne na kansloze nederlaag tegen Cazaux

Tallon Griekspoor is op de Australian Open in Melbourne uitgeschakeld. Door te verliezen van Arthur Cazaux (ATP-122) bleef hij steken in de derde ronde.

Cazaux was ondanks zijn veel lagere plek op de wereldranglijst met 6-3, 6-3, 6-1 veel te sterk voor de als 28ste geplaatste Nederlander. De 21-jarige Fransman maakt zijn debuut in het hoofdschema, maar stond in 2020 in de finale van het juniorentoernooi.

Griekspoor was afloop snoeihard voor zichzelf: "Ik was ver ondermaats, heb de baan niet kunnen vinden, alles was volledig off. Hij doet weinig fout, credits aan hem."

Griekspoor snoeihard voor zichzelf na uitschakeling; 'Ver ondermaats'

In de vorige ronde verraste de Fransman Holger Rune en ook dit keer dartelde hij met veel overtuiging over de baan. Griekspoor kreeg maar geen vat op de eerste opslag van zijn opponent en wist geen enkel breekpunt af te dwingen.

Dramatisch

Er leek halverwege even een moment voor Griekspoor om de wedstrijd te kantelen. "Het vertrouwen is er één game geweest, in de tweede set bij 3-3, tot ik een dramatische servicegame speelde, daarna ging het vrij snel bergafwaarts."

Griekspoor baalt en prijst z'n tegenstander

Een verklaring voor zijn ondermaatse spel heeft de Nederlander niet: "Vijf dagen geleden speel je eigenlijk ook een trieste wedstrijd, maar dan kom je ermee weg. Vandaag niet. Van spanning had ik niet veel last, ja ik wist hoe goed deze jongen was en had hem niet onderschat."

Wel noemt hij zijn voorbereiding op dit toernooi "dramatisch": "Het was een lange trip. Ik ben blij met de derde ronde, maar niet blij met hoe het hier is gegaan."

Rotgevoel

Vertrekt hij met een rotgevoel uit Melbourne? "Absoluut, dit is gewoon een heel lelijke nederlaag. Aan de andere kant: ik ben niet in de buurt van de overwinning geweest. Het is pijnlijk, maar hij verdient het vandaag. Alle credits aan Cazeux en voor mij is het terug naar de tekentafel."

Sjeng Schalken was in 2004 de laatste Nederlander bij de laatste 16 in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl