Djokovic
NOS SportAangepast

Zege Djokovic in zijn honderdste duel op Australian Open, ook Sinner en Tsitsipas door

Novak Djokovic heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. In zijn honderdste wedstrijd in Melbourne versloeg de tienvoudig winnaar van het toernooi Tomas Etcheverry in drie sets: 6-3, 6-3, 7-6 (2).

In de voorgaande twee partijen had Djokovic steeds vier sets nodig, vandaag ging het de titelverdediger een stuk soepeler af. Etcheverry (ATP-32) bood in de derde set nog wel stevig weerwerk, maar in de tiebreak kreeg Djokovic de Argentijn eronder.

In de achtste finale neemt de Serviër het op tegen Adrian Mannarino. De als negentiende geplaatste Fransman was in vijf sets (7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4) te sterk voor de Amerikaan Ben Shelton (ATP-16) .

Daarmee werd een pikante confrontatie tussen Djokovic en Shelton voorkomen. De ervaren Serviër en de jonge Amerikaan kregen vorig jaar rondom de halve finale van de US Open onmin met elkaar. Djokovic verweet zijn opponent een gebrek aan respect.

Sinner

Ook Jannik Sinner plaatste zich eenvoudig voor de achtste finales van de Australian Open. De Italiaan (ATP-4) was met 6-0, 6-1, 6-3 een maatje te groot voor Sebastian Baez (ATP-29).

De 22-jarige Sinner wordt gezien als een van de titelfavorieten en kreeg in de vorige ronde tegen Jesper de Jong geen enkel breekpunt tegen. Tegen de Argentijn moest hij er vier wegwerken, maar dat deed hij met gemak.

In de volgende ronde moet Sinner het opnemen tegen Karen Chatsjanov, die met 6-4, 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5) won van Tomas Machach uit Tsjechië. De Rus behaalde vorig jaar de halve finales, iets waar de Italiaan nog niet in slaagde.

Ook Tsitsipas door

Stefanos Tsitsipas schaarde zich onder de laatste zestien door Luca van Assche (ATP-79) te verslaan. De Griek, als zevende geplaatst, won met 6-3, 6-0, 6-4. Tsitsipas, verliezend finalist in 2023, verloor in de vorige rondes steeds de eerste set.

Stefanos Tsitsipas

Tsitsipas ontmoet nu de Amerikaa Taylor Fritz, die de Hongaar Fabian Marozsan versloeg met 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. De twee troffen elkaar vorig jaar ook al in de vierde ronde. Toen won Tsitsipas, maar de Amerikaan won hun laatste ontmoeting.

Andrej Roeblev bereikte de achtste finales door een opvallend eenvoudige zege op Sebastian Korda. De Rus (ATP-6) won met 6-2, 7-6 (6), 6-4 van de Amerikaanse nummer 26 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl