NOS Nieuws

Khalid & Sophie wordt voorlopig Sophie & Jeroen

Presentator Jeroen Pauw vervangt voorlopig Khalid Kasem bij Khalid & Sophie. Omroep BNNVARA laat weten dat Pauw vanaf 29 januari de presentatie van de talkshow afwisselt met Sophie Hilbrand. Het programma heet voorlopig Sophie & Jeroen.

Directeur Content van BNNVARA Suzanne Kunzeler noemt de omstandigheden waaronder dit gebeurt heel vervelend, zeker voor Kasem en de redactie. "Maar we zijn heel blij dat we Jeroen bereid hebben gevonden om voorlopig samen met Sophie onze talkshow op de vooravond van NPO 1 te presenteren."

Pauw neemt de presentatie op zich omdat Kasem op 5 januari "in goed overleg met de omroep" zijn werk heeft neergelegd. Dat gebeurde nadat het AD een artikel had gepubliceerd waarin hij werd beschuldigd van het omkopen van een ambtenaar toen hij advocaat was.

De presentator zou in 2019 aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries, destijds directeur van hun gezamenlijke advocatenkantoor, hebben toegegeven dat hij dat jaar een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen had omgekocht. Kasem zou dat hebben gedaan om een cliënt eerder vrij te krijgen. Zelf ontkent Kasem die beschuldiging.

Onderzoek

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten liet vorige week weten te verwachten nog een tot twee maanden bezig te zijn met het onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van Kasem. De deken krijgt daarbij hulp van de deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Naast de deken van de Orde van Advocaten doet ook de Dienst Justitiële Inrichtingen onderzoek naar de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl