De vondst in Muiderberg
NOS Nieuws

Politie doet grootste ketaminevangst ooit in Nederland

In een schuur in Muiderberg heeft de politie ruim 2000 kilo ketamine gevonden. Het is volgens een woordvoerder de grootste hoeveelheid die ooit van de drug is aangetroffen in Nederland. Een 55-jarige man uit Naarden die in een woning was bij de schuur is opgepakt.

De vondst was begin deze maand al, maar is nu pas naar buiten gebracht. De politie had een anonieme tip gekregen over een grote partij verdovende middelen die op het terrein aan de Googweg zou liggen. In een schuur bij een woning vonden agenten tientallen dozen vol ketamine. Ook werden enkele kilo's harddrugs gevonden.

De drugs hadden volgens de politie een straatwaarde van bijna 55 miljoen euro. De verdovende middelen zijn afgevoerd en vernietigd.

De vondst was begin deze maand al, maar is nu pas naar buiten gebracht:

Grootste drugsvondst ooit in Nederland: 55 miljoen aan ketamine

Ketamine is een pijnstiller die ook gebruikt wordt als partydrug. Het middel staat niet op de lijsten van verboden hard- en softdrugs, maar is een geneesmiddel dat niet verhandeld mag worden zonder registratie. Ook het bezit van grote hoeveelheden ketamine is niet toegestaan. Wie handelt in het middel zonder registratie, riskeert een celstraf van maximaal zes jaar.

De politie zegt dat de handel in ketamine vaak gepaard gaat met andere vormen van criminaliteit als witwassen en wapenbezit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl