NOS Nieuws

Wekdienst 18/1: Vonnis failliete zonneautomaker • Scholieren praktijkonderwijs willen ov-kaart

Goedemorgen! Vandaag doet het gerechtshof in Amsterdam uitspraak in de zaak rond het faillissement van Atlas Technologies, het bedrijf achter zonneauto Lightyear. En middelbare schoolleerlingen in het praktijkonderwijs bieden Kamerleden een pamflet aan.

Eerst het weer: vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en in het noorden en westen valt een aantal winterse buien. Bij een matige noordwestenwind wordt het 0 graden in Zuid-Limburg tot 5 graden op de Wadden. De komende dagen houden we 's nachts vorst, overdag komt het kwik wel ruim boven nul.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam doet uitspraak in de zaak rond het faillissement van Atlas Technologies, het bedrijf achter zonneauto Lightyear. De curator eist onder meer een onderzoek naar de aanloop naar het bankroet, waar hij nog veel onbeantwoorde vragen over heeft.
  • Middelbare schoolleerlingen in het praktijkonderwijs bieden Kamerleden een pamflet aan. Ze moeten verplicht op stage die vaak niet in de buurt is, maar ze moeten zelf opdraaien voor hun ov-kosten. Dat terwijl mbo'ers die soms exact dezelfde stage volgen wél recht hebben op een ov-kaart.
  • Het Europees Hof van Justitie beslist of het kabinet informatie over de aanloop naar de ramp met vlucht MH17 geheim mag houden. RTL Nieuws vroeg op wat Nederland voor de ramp aan meldingen binnenkreeg over het Oekraïense luchtruim, maar het kabinet wil die niet vrijgeven.
  • Tennisser Tallon Griekspoor neemt het in de tweede ronde van de Australian Open op tegen de Fransman Arthur Fils. De 27-jarige Griekspoor is de huidige nummer 28 van de wereld, de 19-jarige Fils staat 35ste.

Wat heb je gemist?

Pakistan heeft luchtaanvallen uitgevoerd op buurland Iran. Volgens het land zijn doelen van een terroristische organisatie in Iran aangevallen.

Een Iraanse functionaris zegt tegen een Iraans persbureau dat er raketten neerkwamen op een dorp bij de grens met Pakistan. Daarbij zouden drie vrouwen en vier kinderen zijn omgekomen die allemaal niet de Iraanse nationaliteit hadden.

De Pakistaanse aanval is een reactie op de luchtaanval van Iran op Pakistan van dinsdagavond. Daarbij kwamen volgens Pakistan twee kinderen om het leven.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De 21-jarige Gotti was uithaler. Hij werd benaderd om voor veel geld gesmokkelde drugs uit een container in de haven van Antwerpen te halen. Maar het ging mis en hij werd gepakt. In een film waarschuwt hij nu jongeren voor de gevaren.

Drugs uit containers halen: Gotti deed het, maar waarschuwt jongeren nu

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl