Isaac del Toro
NOS WielrennenAangepast

Van der Lee in kopgroep Tour Down Under, maar Mexicaans talent verrast peloton

Isaac Del Toro heeft een dubbelslag geslagen in de tweede rit van de Tour Down Under. De pas 20-jarige Mexicaanse wielrenner bleef het sprintende peloton net voor. Door de zege heeft Del Toro ook de leiding in het algemeen klassement van de Australische openingskoers van het wielerseizoen overgenomen van Sam Welsford.

De renner van UAE won vorig jaar de Ronde van de Toekomst, de belangrijkste rittenkoers voor renners onder de 23 jaar. Hij verdiende daarmee een contract bij de ploeg van tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar.

Bekijk in het X-bericht hieronder de finish van de tweede etappe.

De heuvelachtige etappe over 141,6 kilometer tussen Norwood en Lobethal werd gekleurd door de Nederlander Jardi van der Lee. De 22-jarige renner van EF Education-EasyPost, die zijn debuut maakt in de WorldTour, reed lange tijd samen met de Australiër Luke Burns vooruit.

Het tweetal kreeg zeven minuten voorsprong, maar werd op twintig kilometer van de finish gegrepen door het peloton.

Del Toro valt aan

Met nog iets meer dan een kilometer voor de boeg trok Del Toro ten aanval. Onder anderen Luke Plapp en Jhonatan Narvaez slaagden er eerder niet in weg te rijden uit het uitgedunde peloton.

De ontketende Del Toro, die zijn land de eerste zege op het hoogste wielerniveau schonk sinds de Giro-zege van Pérez Cuapio in 2002, bleef de opkomende Australiër Corbin Strong en de Brit Stephen Williams net voor. Lars Boven was de beste Nederlander op de zesde plaats.

De Mexicaan heeft in het algemeen klassement nu twee seconden voorsprong op Strong en zeven seconden op de Eritreër Biniam Girmay.

De Tour Down Under gaat donderdag verder met de 145 kilometer lange derde etappe tussen Tea Tree Gully en Campbelltown. De rittenkoers duurt tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl