NOS SportAangepast

De Jong kansloos onderuit tegen wereldtopper Sinner, toch 'hartstikke trots'

De Jong in Melbourne kansloos onderuit tegen wereldtopper Sinner

Jesper de Jong is bij zijn grandslamdebuut op de Australian Open in de tweede ronde blijven steken. Na zijn overwinning in de eerste ronde op de Argentijn Pedro Cachín bleek de Italiaanse wereldtopper Jannik Sinner in de tweede ronde duidelijk een maatje te groot.

De Jong vocht onder het gesloten dak van de Margaret Court Arena voor wat hij waard was, maar de nummer vier van de wereldranglijst was met 6-2, 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Nederlander.

Het regende woensdagmiddag in Melbourne, waardoor er alleen in de overdekte stadions kon worden getennist.

Trots

"Ik ben vooral trots", keek de De Jong terug op zijn Australian Open-avontuur, dat vorige week in de kwalificaties begon. "Natuurlijk is Sinner een maat te groot, maar ik ben blij met deze week."

Bekijk hieronder de reactie van De Jong na zijn partij tegen Sinner.

De Jong verlaat Australian Open: 'Hartstikke trots op deze week'

De Jong speelde voor het eerst in zijn loopbaan in een groot stadion, maar met de zenuwen zat het volgens hem wel goed. "Ik raakte de ballen met inspelen best goed. Ik begon ook goed met serveren."

Hij won zijn eerste twee servicegames ook overtuigend, maar na een 2-1-voorsprong verloor hij in rap tempo vijf games op rij.

Kwalificatie hakt erin

Na de eerste set liet De Jong zich behandelen aan zijn bovenbenen. De Nederlander, die zich via het kwalificatietoernooi had geplaatst voor het hoofdtoernooi in Melbourne, gaf voor het duel met Sinner al aan dat hij met fysieke ongemakken kampte na vier wedstrijden gespeeld te hebben.

De 23-jarige Haarlemmer kon het tempo van zijn 1 jaar jongere tegenstander steeds moeilijker bijhouden en bewoog moeizamer dan in de beginfase. Op eigen service wist De Jong nog wat games te sprokkelen, maar het duel werd geen moment spannend.

Jesper de Jong (l) en Jannik Sinner

Sinner verloor over de hele wedstrijd maar tien punten op zijn eigen service. Hij gunde de Noord-Hollander geen enkel breekpunt en benutte zelf zes van de twaalf kansen op een break.

Prijzengeld opent deuren

De Jong verdiende met zijn prestaties in Melbourne ruim 100.000 euro. Dat opent voor de tennisser deuren, want hij kan het zich nu makkelijker veroorloven om een fysieke trainer mee op reis te nemen. De Jong kampte de voorbije jaren met diverse blessures.

"Al mijn kosten voor een heel jaar heb ik nu al terugverdiend en we zitten pas in week twee, dus alles is winst wat ik nu ga verdienen. Dat ga ik weer in mezelf investeren. Ik hoop nu vaker een fysieke trainer mee te nemen die mij op toernooien ook beter kan maken, want een grandslamtoernooi is toch andere koek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl