Mirra Andrejeva kan haar geluk niet op na haar zege op Ons Jabeur
NOS SportAangepast

16-jarige Andrejeva schminkt Jabeur af in Melbourne, Sabalenka dendert door

In de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne heeft Mirra Andrejeva voor een daverende verrassing gezorgd. De pas 16-jarige Russin schminkte Ons Jabeur, de Tunesische nummer zes van de wereld, met 6-0, 6-2 af.

Vorig jaar verloor Andrejeva de juniorenfinale van haar landgenote Alina Kornejeva in een ware thriller die meer dan drie uur duurde. Ze debuteerde op Roland Garros en de US Open en haalde de vierde ronde op Wimbledon. Met zes zeges en drie nederlagen kende ze een goed grandslamjaar bij de senioren.

De Russin is inmiddels de nummer 47 van de wereld en was binnen een uur klaar met Jabeur, die drie keer een grandslamfinale haalde, maar ze allemaal verloor. Andrejeva maakte twee keer zoveel punten als de Tunesische en boekte zo haar eerste zege op een toptienspeelster.

Wozniacki verspeelt voorsprong

Voormalig winnares Caroline Wozniacki wist de tweede ronde ook niet te overleven ondanks een set en een break voorsprong. De Russin Maria Timofejeva vocht zich knap terug tegen de Deense die eind vorig jaar een comeback maakte. Uiteindelijk werd het 1-6, 6-4, 6-1.

De 33-jarige Wozniacki won de Australian Open in 2018. Zes jaar geleden was ze in de finale te sterk voor de Roemeense Simona Halep. Timofejeva is de nummer 170 van de wereld en plaatste zich voor het hoofdtoernooi in Melbourne via de kwalificaties.

Caroline Wozniacki verlaat teleurgesteld de baan

De jeugdige Russinnen timmeren aardig aan de weg, maar Coco Gauff is al wereldtop. De nog altijd maar 19 jaar oude Amerikaanse, winnares van de laatste US Open, klopte landgenote Caroline Dolehide: 7-6 (2), 6-2.

Gauff treft hierna weer een landgenote. Alycia Parks (WTA-82) verraste de Canadese Leylah Fernandez met 7-5, 6-4 en staat voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Sabalenka dendert door

Aryna Sabelenka stootte ten koste van de pas 16-jarige Tsjechische Brenda Fruhvirtová door naar de derde ronde. De titelverdedigster won met 6-3, 6-2.

De Belarussische nummer twee van de wereld had het alleen in de eerste set even moeilijk met haar negen jaar jongere opponente, die zich als qualifier voor het hoofdtoernooi had geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl