NOS Voetbal

Te Kloese spreekt voornemen Feyenoord uit: 'Willen Kuip kopen, maar is niet eenvoudig'

In het verleden kwam Feyenoord op de Nieuwjaarsreceptie nog wel eens met groot nieuws. Dit jaar viel dat wat tegen. Meest opvallende nieuws: de Rotterdamse club koestert de ambitie om komend jaar stadion De Kuip te kopen.

Maar dat is volgens directeur Dennis te Kloese niet eenvoudig. "Er zitten zo veel fiscale en belastingtechnische consequenties aan vast," aldus Te Kloese. "Het is een goed voornemen, maar makkelijker gezegd dan gedaan."

Op dit moment beheert Stadion Feijenoord, dat in principe los staat van de club Feyenoord, De Kuip. "Zij zijn de verhuurder en wij de huurder", weet Te Kloese. "We hebben een uitstekende werkrelatie met elkaar en we werken professioneel samen. We hebben de hele dag met elkaar te maken en er is veel overleg, maar de huidige situatie is niet ideaal."

Te Kloese spreekt voornemens Feyenoord uit: 'Willen Kuip kopen, maar da's niet eenvoudig'

Voor Feyenoord was 2023 een jaar om nooit meer te vergeten. De club veroverde de zestiende landstitel, een spannende kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma en drie thuisduels in de Champions League.

Feyenoord staat tweede in de eredivisie en heeft halverwege de competitie een punt meer dan in het vorige seizoen. Maar de Rotterdammers staan ook al een straatlengte achter op koploper PSV.

Transferwindow

Of Feyenoord zich nog gaat versterken in de komende weken? Te Kloese: "Het belangrijkste is dat we deze groep bij elkaar houden. En dat ziet er goed uit, al is het nog geen eind januari. Er is nog geen concreet bod voor een speler binnengekomen."

"Het is nu lastig om een goede speler te halen", weet Te Kloese. "Clubs missen veel spelers door de Afrika Cup en Azië Cup. En ze willen zelf ook kampioen worden of Europees voetbal halen."

Trainer Arne Slot ontbrak overigens op de Nieuwjaarsreceptie door ziekte. Vanuit de spelersgroep was alleen Antoni Milambo van de partij, om te melden dat hij zijn contract bij Feyenoord tot medio 2027 heeft verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl