Demi Vollering na het winnen van de Tour
NOS Sport

Het sportjaar 2023 in vijf video's: euforie, dominantie, teleurstelling en revanche

Het jaar 2023 is zo goed als ten einde en dat is een mooi moment om nog even stil te staan bij het afgelopen sportjaar. Wij hebben vijf video's op een rij gezet om nog even rustig terug te blikken op de Nederlandse hoogte- en dieptepunten op sportgebied dit jaar.

Voor Nederlandse sporters was er in 2023 veel reden tot juichen, van de ijsbaan tot in het veld en van de turnhal tot bij de Tour de France.

Bekijk hieronder hoe die Nederlandse sporters hun zeges vierden.

Terugblik sportjaar 2023: zo vierden Nederlandse sporters hun zeges

Sport bestaat helaas niet altijd alleen maar uit hoogtepunten, soms zijn er ook flinke teleurstellingen. Daarom kijken we ook terug op enkele memorabele dieptepunten in de Nederlandse sport. Van de tranen van Suzanne Schulting tot de valpartijen van Femke Bol en Sifan Hassan.

Hoe dat in 2023 ging kun je hieronder bekijken.

Terugblik sportjaar 2023: teleurstellingen, tranen en valpartijen

Er werd in 2023 veel gewonnen door Nederlandse sporters en zo nu en dan werd dat gedaan met flinke overmacht. Van Harrie Lavreysen tot Sifan Hassan en van Karolien Florijn tot Max Verstappen. Allemaal waren zij meerdere keren verreweg de beste in hun sport.

Bekijk hieronder hoe ze dat voor elkaar boksten.

Terugblik sportjaar 2023: heersen, domineren, declasseren

"Samen is niet alleen" is een gevleugelde uitspraak uit de Nederlandse film All Stars. Diverse Nederlandse teams schreven dit jaar geschiedenis.

In de video hieronder is te zien hoe onder meer de waterpolosters, de hockeymannen, Feyenoord en de 3x3-basketbalsters tot grootse prestaties kwamen.

Terugblik sportjaar 2023: de mooiste teamprestaties

Snelheid is bij veel sporten uitermate belangrijk en ook in 2023 bleken er veel Nederlanders te zijn die daar prima mee uit de voeten kunnen.

Bekijk hieronder hoe deze snelheidsduivels het maximale uit zichzelf en hun materiaal haalden om tot succes te komen.

Terugblik sportjaar 2023: dit waren de Nederlandse snelheidsduivels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl