Jannik Sinner, Richard Krajicek en Daniil Medvedev
NOS Sport

ABN Amro-tennistoernooi pakt uit met zes spelers uit top tien, plus Dimitrov

Met zes spelers uit de top tien en zelfs drie spelers uit de top vijf van de wereldranglijst kent het ABN AMRO-tennistoernooi weer een deelnemersveld om u tegen te zeggen. "Ik weet niet of wij ooit zes spelers uit de top tien hebben gehad", zei toernooidirecteur Richard Krajicek vanmorgen bij de bekendmaking van de complete lijst van de 51ste editie.

Die wordt half februari aangevoerd door Daniil Medvedev, de mondiale nummer drie en de winnaar van de vorige editie van het toernooi in Rotterdam. De Rus won vorig jaar in de finale van de Italiaan Jannik Sinner, de nummer vier van de wereld die ook nu weer van de partij zal zijn in Ahoy.

Hetzelfde geldt voor Andrej Roeblev, die het toernooi in 2021 op zijn naam schreef en vijfde staat op de tennisladder. Een derde oud-winnaar die Krajicek strikte, is Félix Auger-Aliassime. De op de wereldranglijst wat weggezakte Canadees (ATP-30) pakte de titel in 2022.

Hurkacz, De Minaur en Dimitrov

De Deen Holger Rune (ATP-8), de Pool Hubert Hurkacz (ATP-9) en de Australiër Alex De Minaur (ATP-10) completeren het rijtje toptienspelers in Rotterdam. Ook de altijd populaire Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-13), die in 2018 de eindzege moest laten aan Roger Federer, en de Fransman Ugo Humbert (ATP-20) behoren tot de acht geplaatste spelers.

Krajicek over wildcards ABN AMRO Open: Van de Zandschulp wel, De Jong niet

De Nederlandse inbreng bestaat uit de rechtstreeks toegelaten Tallon Griekspoor (ATP-31) en Botic van de Zandschulp (ATP-59), die een wildcard toebedeeld heeft gekregen maar bij een afmelding die niet nodig heeft. Van de Zandschulp is eerste reserve op de deelnemerslijst.

Wel of geen De Jong?

In dat geval komt Jesper de Jong, die momenteel veel indruk maakt op de Australian Open, in beeld voor een wildcard. Al is dat volgens Krajicek nog geen uitgemaakte zaak. "Er zijn drie spelers die wij op de lijst hebben staan, onder wie Jesper, om dan die laatste wildcard te geven", legt hij uit.

De toernooidirecteur hield nog voor zich wie naast De Jong de overige twee kandidaten zijn, maar voegde er wel aan toe dat hij één van die twee spelers een uitnodiging heeft toegezegd als Van de Zandschulp rechtstreeks in het toernooi komt. "Dat is dan wel een probleem, want we hebben die speler de wildcard beloofd. Maar nu is het nog geen probleem", lacht Krajicek.

Botic van de Zandschulp tijdens de Australian Open van dit jaar

Een wildcard ligt wel al klaar voor de Fransman Gaël Monfils (ATP-76), die de ABN AMRO Open in 2019 en 2020 naar zijn hand zette, en het Servische talent Hamad Medjedovic, die in december de NextGen Finals won, het eindejaarstoernooi voor de beste tennissers onder 21 jaar.

Alcaraz

Krajicek vertelt ook al bezig te zijn om Carlos Alcaraz in de toekomst naar het toernooi te halen. De Spaanse topspeler en huidige nummer twee van de wereld speelde de voorbije jaren het graveltoernooi in Rio de Janeiro, dat in dezelfde periode als het ABN AMRO Open wordt gespeeld. Zijn driejarige contract met het Braziliaanse evenement loopt dit jaar af.

"We zijn eind vorig jaar al gaan aftasten om te kijken of hij openstaat voor de komst naar Ahoy", zegt Krajicek. "De vraag is nu vooral of hij in die periode op gravel wil blijven spelen of dat hij kiest voor indoorhardcourt. We gaan het zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl