NOS Sport

Na Griekspoor ook Van de Zandschulp op deelnemerslijst ABN AMRO Open

Botic van de Zandschulp komt in februari weer in actie op het ABN AMRO Open in Rotterdam. De Nederlandse nummer 50 van de wereld is na Tallon Griekspoor (23ste van de wereld) de tweede Nederlandse tennisser die meedoet aan het toernooi.

Begin dit jaar haalde Van der Zandschulp de tweede ronde in Ahoy. Hij verloor met 6-2, 6-2 van Daniil Medvedev, de uiteindelijke kampioen. Ook de Rus is volgend jaar opnieuw van de partij in Rotterdam.

"Het is een luxesituatie voor het Nederlandse tennis om twee spelers in de top-50 te hebben. We hebben recent weer kunnen genieten van het Nederlandse Davis Cup-team op het allerhoogste niveau, waar Botic een goed resultaat neerzette", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek.

Nederland strandde in de Davis Cup in de kwartfinales tegen de uiteindelijke winnaar Italië.

Wereldtop

Krajicek: "Voor het ABN AMRO Open is het ook een voordeel dat Nederland het zo goed doet. We vinden het belangrijk om minimaal twee spelers uit eigen land met de wereldtop te laten strijden."

Krajicek heeft naast Medvedev, Griekspoor en Van de Zandschulp ook Jannik Sinner, Andrej Roeblev, Holger Rune en Félix Auger-Aliassime vastgelegd om te spelen op de hardcourt van de havenstad.

De 51ste editie van het ABN AMRO Open duurt van 12 tot en met 18 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl