Bas Dost keert voorlopig nog niet terug op het voetbalveld
NOS Voetbal

NEC-spits Dost voorlopig nog niet terug op het veld door ontstoken hartspier

Bas Dost keert voorlopig nog niet terug binnen de lijnen voor zijn club NEC. De spits kampt nog altijd met myocarditis, een ontsteking van de hartspier, zo meldt de Nijmeegse club.

Nieuwe testuitslagen wezen maandag uit dat voetballen er voorlopig nog niet in zit voor de 18-voudig international. NEC meldt dat "een langere periode van rust benodigd is."

Dost zakte eind oktober tijdens de eredivisiewedstrijd van NEC tegen AZ in elkaar. Hij werd op het veld gereanimeerd en verliet even later per brancard het veld. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij kampt met een ontstoken hartspier. Bij Dost werd een ICD geplaatst, een apparaatje dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen.

Afstand

Dost gaf in november aan voorlopig afstand te nemen van het voetbal. De 34-jarige spits hield thuis rust en ging niet mee op trainingskamp van zijn club naar Spanje. Daar gaf technisch directeur Carlos Aalbers vervolgens aan dat Dost toch mikt op een rentree. "Bas voelt zich goed en als de controle positief is, dan wil hij ook weer gauw gaan opstarten. Hij zegt dat hij gaat terugkomen", zei Aalbers toen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl