NOS VoetbalAangepast

Vermakelijke 0-0 van Vitesse en Utrecht, rentree Pröpper na kruisbandblessure

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Utrecht

Vitesse en FC Utrecht zijn bij de herstart van de eredivisie niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen kregen voldoende kansen op de winst, dus was de puntendeling uiteindelijk een juiste afspiegeling van het spelbeeld: 0-0.

Utrecht, dat met huurling Sam Lammers in de aanval begon, was voor rust verreweg de betere ploeg in de Gelredome. Onder anderen Ryan Flamingo, Othman Boussaid, Hidde ter Avest en Lammers kregen mogelijkheden, maar het verdedigend ingesteld Vitesse bleef overeind.

Vitesse herboren uit kleedkamer

De Arnhemmers kwamen als herboren uit de kleedkamer en durfden Utrecht meer onder druk te zetten. Dat resulteerde in een sterke periode voor de thuisploeg, waarin Kacper Kozlowski de bovenkant van de lat raakte en Marco van Ginkel na een fraaie pass van Nicolas Isimat-Mirin op doelman Vasilios Barkas stuitte.

Utrecht rook ondertussen zijn kans op de counter, maar invaller Ole Romeny ging voor eigen succes en zag de vrijstaande Lammers over het hoofd. Ook Boussaid kreeg een vrije schietkans, maar de aanvaller schoot de bal in de handen van keeper Eloy Room.

Rentree Pröpper

Het bleef spannend in de slotfase, waarbij Utrecht het meeste aanspraak op de winst maakte. De club uit de Domstad viel aan, maar bleef falen in de afronding. Romeny kreeg een goede mogelijkheid om de ploeg van Ron Jans aan de winst te helpen. Ook de invaller had geen succes.

Aan de andere kant was Vitesse gevaarlijk met een schotkans voor de ingevallen Davy Pröpper, de negentienvoudig Oranje-international die na een zware kruisbandblessure zijn eerste officiële duel sinds 4 februari 2023 speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl