NOS Schaatsen

Van 't Wout haakt na één afstand af op EK vanwege gekneusde enkel: 'Veel pijn'

Van 't Wout moet afhaken op EK vanwege gekneusde enkel: 'Teveel pijn'

Shorttracker Jens van 't Wout stopt bij de Europese kampioenschappen in Gdansk al na één afstand vanwege een blessure. De Nederlander heeft toch te veel last van zijn gekneusde enkel. In de finale van de 1.500 meter werd hij zaterdagmiddag vijfde.

"Ik ben klaar. Ik heb te veel pijn...", zegt Van 't Wout, "Ik heb gewoon veel meer pijn dan vrijdag. In de halve finale voelde het alsof ze steeds tegen een blauwe plek duwden. Daarna heb ik in de kleedkamer een andere schaats geprobeerd, maar ook toen deed alles pijn. In de finale kon ik geen snelheid meer maken."

Toch vindt hij niet dat er te veel risico is genomen. "Het is toch een EK en een finale is een finale. Ik moet nu even rust nemen en ik wil daarna fit naar het WK. Daarvoor zijn er nog twee wereldbekers. Dus ik moet even kijken hoe het loopt."

Speciale schoen

Van 't Wout stond in Gdansk met twee verschillende schaatsen op het ijs. Het gevolg van een valpartij een kleine maand geleden tijdens de wereldbekerwedstrijden in Seoul.

"Ik werd onderuit gereden door een Koreaan", vertelde hij daar eerder over. "Toen heb ik mijn enkel een beetje gekneusd en de banden zijn iets verrekt en een klein beetje ingescheurd."

De Nederlander past met een voet niet in zijn schoen vanwege het scheurtje in de enkelband. De schaatser was ook niet pijnvrij. Hij strompelde na zijn halve finale van de 1.500 meter richting de kleedkamers.

In de finale ging hij ook niet meer voluit na een botsing met Stijn Desmet in de finale.

Shorttracker Van 't Wout schaatst vanwege gekneusde enkel met 'blok' aan voet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl