Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Nieuwe coach moet rust creëren bij Van de Zandschulp, ook tegen titelfavoriet Sinner

Botic van de Zandschulp staat meteen voor een uitdagende tegenstander op de Australian Open. De Nederlandse tennisser, momenteel de nummer 59 van de wereld, begint vannacht zijn eerste wedstrijd tegen Jannik Sinner, een titelkandidaat in Melbourne. De Italiaanse nummer vier van de internationale ranglijst heeft dit jaar nog geen officiële wedstrijd gespeeld.

"De loting is behoorlijk pittig", blikt Van de Zandschulp vooruit op zijn ontmoeting met Sinner. "Hij was eind vorig jaar echt in vorm. Er zijn een paar jongens, zoals hij, die je liever niet treft in de eerste ronde. Maar ja, ik ben toch zijn eerste tegenstander van het jaar."

Fris het nieuwe jaar in

Van de Zandschulp hoopt op een frisse start in het nieuwe jaar, met een nieuwe coach: de Zweed Johan Örtegren. "2024 voelt als een nieuwe kans om het hele jaar fit te spelen", vertelt de 28-jarige tennisser.

De afgelopen tijd heeft de Nederlandse kampioen enkelspel van 2022 verschillende trainers versleten. "Ik hoop dat de nieuwe trainer me rust brengt en me helpt om de weg omhoog weer te vinden, terug naar de positie waar ik ongeveer anderhalf jaar geleden stond." Toen stond hij op de 22ste plek van de wereldranking.

Van de Zandschulp hoopt op rust met nieuwe coach: 'Terug de weg omhoog'

Met de nieuwe begeleiding hoopt Van de Zandschulp meer continuïteit te creëren. Net zoals de meeste toptennissers die stabiel worden gecoacht door dezelfde trainers, merkt de Wagenaar op. "Die jongens hebben de top ook bereikt met die coaches, en dan blijf je ook langer bij elkaar", legt hij uit. "Maar het verschilt ook sterk per speler, en op sommige coaches gaan juist ook weer veel spelers af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl