NOS Sport

Djokovic heeft in Melbourne geen zorgen om polsblessure: 'Op training geen last gehad'

Djokovic heeft in Melbourne geen zorgen om polsblessure: 'Op training geen last gehad'

Novak Djokovic kan pijnvrij beginnen aan de Australian Open. De 36-jarige Serviër werd tijdens zijn eerste toernooi van het jaar, het landentoernooi de United Cup, behandeld aan zijn rechterpols. Hij verloor er van de Australiër Alex de Minaur.

Aan de vooravond van het eerste grandslamtoernooi van het jaar nam de tienvoudig kampioen echter alle zorgen over zijn polsblessure weg. "Ik heb sinds mijn laatste wedstrijd op de United Cup tot aan nu de tijd gehad om te herstellen. Ik heb goed kunnen trainen en in de trainingen heb ik geen last gehad", zei de 24-voudig grandslamkampioen op een persconferentie in Melbourne.

Novak Djokovic op de training in Melbourne

Djokovic neemt het zondag in de eerste ronde op tegen de 18-jarige Kroaat Dino Prizmic, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi. De Serviër is sinds 2018 ongeslagen in Melbourne. "Ik ben zelf mijn grootste uitdager", zei Djokovic. "En natuurlijk de beste spelers ter wereld. Iedere speler is hier met de droom om een grand slam te winnen."

"Het is niet zo erg als andere blessures die ik hier heb gehad. Maar ik kan niet voorspellen of het terug gaat komen. Als ik meer wedstrijden ga spelen, komt er ook meer druk bij kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl